Sfaturi Web: ce NU trebuie sa lipseasca de pe un site business

Luni, 08 Noiembrie 2010, ora 11:17
1821 citiri
Sfaturi Web: ce NU trebuie sa lipseasca de pe un site business

Internetul este plin de site-uri al caror aspect lasa de dorit. Dar poate ca designul al fi trecut cu vederea de catre utilizatori, daca functionalitatile oferite de website ar raspunde nevoilor lor. De la informatii de contact pana la testimoniale din partea clientilor, exista o serie de elemente care nu trebuie sa lipseasca din componenta website-ului unei afaceri. 

Iata cele mai importante detalii care trebuie sa apara in website-ul tau:

O descriere clara a companiei

Un utilizator care ajunge din greseala pe website nu trebuie sa depuna un efort in plus, pentru a afla exact cu ce te ocupi.

Pentru a-i usura experienta, afiseaza vizibil numele companiei si produsele sau serviciile pe care le ofera, pe prima pagina.

O adresa simpla

Numele domeniului este asemanator unui brand. Ar trebui sa fie usor de tastat in browser, spun expertii in web design citati de Entrepreneur.com.

Acestia recomanda evitarea folosirii cratimei sau a numerelor, deoarece ar putea crea confuzie in randul clientilor, pe de o parte, si ar da dureri de cap celui care se ocupa de SEO (optimizare pentru motoarele de cautare), pe de cealalta.

O harta a site-ului logica si usor de navigat

Linkuri vizibile catre cele mai importante pagini ale website-ului, alaturi de un site-map clar, sunt importante pentru ca directioneaza utilizatorii catre informatia pe care o cauta.

Informatii de contact usor de gasit

Nu ai vrea sa pierzi un posibil client doar pentru ca acesta nu a gasit datele de contact.

Nu toti vizitatorii au rabdarea de a da click-uri pe toate paginile din website, pana gasesc aceste informatii.

Cel mai bun loc pentru a plasa datele de contact este in coltul din stanga-sus al homepage-ului. Se recomanda, de asemenea, includerea acestor date in toate paginile, in partea de jos a website-ului.

Printre informatiile de contact, trebuie sa apara numarul de telefon, e-mail, adresa si o harta cu locatia.

Testimoniale din partea clientilor


Declaratiile oneste din partea clientilor te vor ajuta sa pari mai apropiat de cei care iti viziteaza website-ul.

Acestia vor capata incredere in produsele sau serviciile pe care le oferi si ai nevoie de aceste testimoniale, mai ales dacat esti nou pe piata.

Chemari la actiune vizibile

Spune-le vizitatorilor exact ce vrei de la ei. De exemplu, daca vrei sa cresti numarul de abonati la newsletterul companiei, spune-le, pe un ton cvasi-imperativ, sa se inscrie la acel newsletter.

Pentru chemarile la actiune, foloseste butoane si fonturi diferite de tonul general al website-ului.

Invata bazele SEO


Site-ul companiei tale nu va fi foarte vizitat daca utilizatorii nu vor putea da peste el. Citeste despre tehnicile de baza in SEO si aplica-le, pentru a ridica site-ul in pagina de rezultate a motoarelor de cautare.

Expertii citati de Entrepreneur recomanda folosirea corecta a cuvintelor cheie, adaugarea unui numar suficient de mare de linkuri, numirea paginilor conform continutului de pe acestea.

Continut nou si de calitate

De multe ori, site-ul ofera oportunitatea primului contact intre client si afacerea ta. Interesul tau este sa-i oferi informatia pe care o cauta, dar si un motiv de a se reintoarce.

Continutul original este foarte important si pentru SEO.

O platforma de gazduire securizata

Unul dintre cosmarurile unui administrator este sa se trezeasca peste noapte cu website-ul pus la pamant, din initiativa malitioasa a vreunui utilizator sau concurent.

Din acest motiv, este nevoie ca serviciul de gazduire pe care il achizitionezi sa fie de incredere.

Un design atragator

Utilizatorii au tendinta sa scaneze cu privirea si nu sa citeasca cu atentie intreg continutul. Daca au impresia ca au ajuns unde vroiau, vor ramane pe pagina si vor citi pe indelete.

Pentru a organiza continutul in concordanta cu tendintele de citire ale userilor, trebuie sa spargi textele in paragrafe scurte, sa subliniezi cuvintele si expresiile cheie si sa folosesti intertitluri.

#site, #internet, #business, #afacere, #web , #Web