Rusia vrea sa renunte la anonimatul online

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 22:15
2053 citiri
Rusia vrea sa renunte la anonimatul online

Rusia vrea sa puna capat anonimatului pe Internet, a anuntat Aleksey Moshkov, un ofiter de top din cadrul Ministerului de Interne rus.

In opinia acestuia, retelele sociale aduc, pe langa avantajele binecunoscute de toata lumea si un potentia pericol pentru societate, potrivit Business Insider.

Moshkov a mai precizat ca Rusia ar trebui sa adopte aplicatia online "Face Control".

"Inregistreaza-te cu numele tau real, da-ti adresa reala si poti intra pe chat. De ce sa te ascunzi daca esti o persoana onesta, care respecta legea?", se intreaba acesta, care a mai subliniat ca Ministerul de Interne rus va lua masuri pentru reducerea anonimatului in mediul online.

Ofiterul rus a facut referire la revoltele din Marea Britanie din aceasta vara, ca un exemplu ilustrativ pentru modul in care web-ul poate fi folosit pentru a incita la violenta.

Un alt factor luat in considerare este legat de faptul ca unii hackeri simpatizanti ai Kremlinului s-ar putea implica in manipularea alegerilor. Au existat de asemenea rapoarte care au aratat ca Serviciul Federal rus pentru supraveghere in domeniul telecomunicatiilor a inceput deja sa urmareasca conversatii online.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rusia anonimat online, #web rusia, #serviciu telecomunicatii rusia, #retele sociale rusia , #Web