Iugoslavia ramane fara domeniu pe Internet

Joi, 20 Septembrie 2007, ora 14:37
1066 citiri

Conform AFP, autoritatea de gestiune a domeniilor de internet (ICANN) a decis stergerea domeniului de internet "yu" care apartine fostei republici Iugoslavia pana in 30 septembrie 2009.

Acestava fi inlocuit cu 'rs' pentru Serbia si cu 'me' pentru Muntenegru, relateaza AFP.

Administrarea domeniilor 'rs" a fost oferita unei noi autoritati sarbe de gestiune a domeniilor de internet, iar cele cu numele de 'me' au fost oferite guvernului muntenegrean.

Autoritatea sarba va mai avea si responsabilitatea de gestionare a tranzitiei de la numele 'yu', a mai anuntat ICANN.

Parlamentul federal al Iugoslaviei a dizolvat republica in anul 2003, si a abandonat acest nume prin crearea federatiei Serbia si Montenegru, care in anul 2006 s-a scindat in statele Serbia, respectiv Muntenegru.

Prezidata de Vinton Cerf, ICANN este o organizatie non-profit insarcinata cu generarea si administrarea unor nume generice de domenii de internet(precum 'org'sau'bizz') sau domenii de tari.

ICANN desfasoara un proces de eliminare a unor domenii de tari care nu mai exista, cum ar fi domeniul .su de la Uniunea Sovietica, domeniu inregistrat in 1990, dar care inca mai exista, fiind intalnit in mai mult de 10.000 de pagini web.

Toate site-urile de internet trebuie sa detina in campul adresa un nume de domeniu de internet, si in principiu unul dintre cele recunoscute de catre ICANN.

Bloombiz

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.