How to Web 2013 a reunit la Bucuresti comunitatea tech din regiunea de sud-est a Europei

Marti, 26 Noiembrie 2013, ora 17:13
1574 citiri
How to Web 2013 a reunit la Bucuresti comunitatea tech din regiunea de sud-est a Europei

How to Web a transformat Bucurestiul, pentru cea de-a patra oara consecutiv, in capitala tehnologiei din Europa de Sud-Est. Desfasurat in jurul conceptului central "Sa crestem impreuna", How to Web 2013 a adus in fata celor peste 800 de persoane din audienta mai bine de 40 de vorbitori internationali de calibru de pe 4 continente care au abordat teme, precum dezvoltarea de produse inovative la scara globala, valorificarea contextului local sau tehnologiile viitorului.

Prezentarile How to Web 2013 s-au desfasurat in paralel pe doua scene. Astfel, pe scena principala a evenimentului, Grow Stage, au avut loc prezentari ale profesionistilor din domeniul tehnologiei la nivel mondial. Acestea s-au adresat dezvoltatorilor, designerilor si comunitatilor din jurul produselor tech si au adus in discutie inovatia in tehnologie, dezvoltarea echipelor durabile, tendintele actuale in industrie sau importanta design-ului pentru dezvoltarea produselor inovative.

Conferinta a fost deschisa de Thomas Hartwig (Co-Fondator si CTO King.com), care a vorbit despre avantajele si provocarile aduse de cresterea accelerata a unui startup (de la 1 la peste 100 de milioane de utilizatori in cazul specific al King) si a continuat cu prezentarea lui Mike Butcher (Senior Editor TechCrunch), care a vorbit despre cei mai puternici oameni in tehnologie la nivel european.

O alta sectiune a fost dedicata lectiilor invatate lucrand la distanta cu echipe de cercetare-dezvoltare, subiect care a fost dezvoltat in cadrul unui panel moderat de Philipp Kandal (Co-Fondator si CTO Skobbler), din care au facut parte Marius Jumolea (General Manager al centrului R&D Visual.ly Romania) si Michael Levit (Fondator Spigot).

Cea de a doua zi a conferintei a inceput cu prezentarea lui Robin Wauters, jurnalist in tehnologie, care a vorbit despre tendintele din industrie si modul in care companiile mici din Europa inoveaza si se mentin cu un pas inaintea celorlalte. Evenimentul a continuat cu o discutie cu Radu Georgescu, Fondator Avangate, care a vorbit despre deciziile strategice pe care le-a luat in dezvoltarea companiei, de la idee pana la exit.

David Bizer (CEO Talent Fountain), a prezentat lectiile invatate din lansarea, dezvoltarea si inchiderea HackFwd, iar instrumentele adresate dezvoltatorilor au fost aduse in discutie de Martyn Davies (Developer Evangelist SendGrid), Jamie Hannaford (Software Developer Rackspace) si Michal Wawra (Developer Evangelist Twilio), in cadrul unui panel moderat de Ivan Brezak Brkan (Netocratica). Christopher Martin (Senior Manager Bosch) a abordat dificultatile dezvoltarii unui produs tech de calitate, iar Vitaly Golomb (Fondator si CEO Keen Systems) a prezentat motivele pentru care nimic nu este mai important decat design-ul unui produs.

Pe parcursul celor doua zile ale evenimentului, pe scena principala a How to Web au urcat profesionisti importanti ai industriei printre care se numara Paul Ford (CIO Softlayer), Alex Hunter (CEO Rushmore.fm), Philipp Kandal (Co-Fondator si CTO Skobbler), Marco Cecconi (Software Engineer Stack Exchange), Simon Stewart (Software Engineer, Facebook), Matt Clayton (Co-Fondator si CTO Mixcloud) sau Stefan Szakal (Fondator X3 si [e-spres-oh]).

Ignite Stage, cea de a doua scena a conferintei, a gazduit paneluri care au abordate subiecte specifice startup-urilor: bune practici pentru un startup care trece printr-un program de accelerare; cum sa dezvolti echipa potrivita; cum sa atragi investitii; cum sa colaborezi cu si sa inveti de la mentori, investitori si clienti; greseli frecvente pe care le fac fondatorii. Acestea au fost abordate de cei peste 25 de investitori, reprezentanti ai acceleratoarelor si fondurilor de investitii prezenti la eveniment. Adresata tuturor celor care isi dezvolta propriul startup sau care se pregatesc de acest pas, scena Ignite a avut drept principali beneficiari cele 32 de echipe finaliste ale programului Startup Spotlight.

Echipele au fost evaluate de un juriu de specialitate care a urmarit criterii precum echipa si experienta acesteia, dimensiunea pietei, scalabilitatea, tractiunea, sau fezabilitatea produselor dezvoltate. Smart Hand, startup din Bulgaria care dezvolta o mana prostetica mioelectrica pentru persoanele cu dizabilitati, a fost desemnat castigatorul competitiei Startup Spotlight. Echipa clasata pe locul II a fost Synetiq, aplicatie care ofera companiilor informatii utile despre clientii acestora, iar Wyliodrin, startup care propune o metoda simpla de dezvoltare web pentru servicii incorporate, a primit IXIA Innovation Award. Premiul pentru cea mai buna prezentare a fost acordat echipei de la Data Maid, instrument pentru crearea si publicarea de continut media bogat. Finalistii competitiei au primit premii in valoare totala de 20.000 USD oferite de IXIA, partener principal al How to Web Startup Spotlight.

Pe langa premiile in bani, echipele finaliste au primit si alte premii valoroase oferite de partenerii programului: acces la platforma Microsoft Azure, infrastructura gratuita si mentorat in cadrul programului pentru startup-uri Software Catalyst, office hours cu Jon Bradford (Managing Director al programului de accelerare TechStars), 3 ore de consiliere juridica oferite de Biris Goran, posibilitatea de a-si prezenta produsele in cadrul Startup Bootcamp, acces la workshop-ul Hub:raum din Cracovia, posibilitatea de a participa la un eveniment Seedcamp, infrastructura cloud oferita de Rackspace, conturi premium Evernote, produse oferite de F6S si acces direct la Romanian Innovation Commercialization Program (RICAP).

"Am inceput How to Web cu o prima editie in 2009, in Politehnica Bucuresti, si l-am continuat cu o prima editie internationala in 2010. An de an, How to Web a crescut ca numar de participanti dar, si mai important, s-a maturizat din punct de vedere al structurii agendei si al obiectivelor pe care si le propune. How to Web nu a fost niciodata doar o conferinta - ne-am dorit mereu sa-l facem un instrument util, practic, cu rezultate masurabile pentru cei care ii trec pragul. Ne bucuram ca am reusit sa ne atingem obiectivele si de aceasta data, iar lista de povesti de succes confirma acest lucru", a declarat Bogdan Iordache, Co-Fondator si CEO How to Web.

How to Web 2013 a fost dezvoltat cu sprijinul IXIA, X3, Bitdefender, CyberGhost, SoftLayer, Enterprise Ireland, Avangate, Microsoft, Hubraum, PayMill, Twilio, Biris Goran si Banca Comerciala Romana si a avut loc pe 20 si 21 noiembrie la Crystal Pallace Ballrooms in Bucuresti.

Mediatizarea evenimentului a fost asigurata de parterii media principali Prove PR, Digi TV, Adevarul, Forbes Romania, Capital, Wall-Street.ro, Evenimentul Zilei, DAS Cloud, Revista Cariere, Ctrl-D, startups.ro si Entrepreneur.bg, si de partenerii media Economy.bg, Newtrend.bg, Digjitale, IT Dogadjaji, CEE Startups, Invendor.hu, Goal Europe, Times New Roman, Akcees, IQ Ads, Computer World, PC World, Agora, IT Trends, Business Cover, Tech Cover, Business Woman, Gadget & Trends, Comunicatii mobile, Market Watch, Business Review, Manager Express, Romania Libera, Comunicatedepresa.ro, Zelist, Ejobs, Softlead, Ziare.com, Business24, Romanian Startups si Today Software Magazine.

#How to Web 2013, #eveniment industrie tech , #Web