Google aduce un omagiu pictorului Diego Rivera

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 12:18
1135 citiri
Google aduce un omagiu pictorului Diego Rivera

Motorul de cautare Google si-a modificat, joi, logoul de pe pagina lui principala, pentru a marca implinirea a 125 de ani de la nasterea pictorului mexican Diego Rivera, renumit pentru frescele sale murale spectaculoase.

De altfel, logoul afisat joi pe pagina principala a motorului de cautare Google reprezinta o pictura murala, realizata in culori puternice, iar literele care compun cuvantul "Google" sunt mascate in fundal.

Diego Rivera, nascut pe 8 decembrie 1886, la Guanajuato, si decedat pe 24 noiembrie 1957, la San Angel, un cartier de lux din Ciudad de Mexico, a fost un pictor mexican care a devenit celebru in toata lumea gratie frescelor sale murale, realizate in principal in cele mai importante institutii din centrul istoric al capitalei Mexicului, dar si in cladiri celebre din orase americane, precum New York, Detroit si San Francisco.

Rivera a fost casatorit - de doua ori - cu pictorita Frida Kahlo, o alta artista de seama mexicana din secolul al XX-lea.

Google isi modifica frecvent logoul pentru a omagia personalitati ale culturii universale sau pentru a marca momente speciale din istoria lumii.

#Google doodle, #logo google, #Google Diego Riviera , #Web