Demisie in bloc la Yahoo!

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 08:51
2390 citiri
Demisie in bloc la Yahoo!

Presedintele Yahoo!, Roy Bostock si-a dat demisia, alaturi de alti trei membri ai boardului de conducere, ca urmare a dificultatilor cu care se confrunta compania, inclusiv discutiile privind actiunile sale la Alibaba Group din China si Yahoo! Japonia.

Presedintele Roy Bostock a anuntat miscarea marti seara, intr-o scrisoare adresata actionarilor. Ceilalti membri ai boardului care si-au anuntat plecarea sunt Vyomesh Joshi, Arthur Kern si Gary Wilson, scrie CNN Money.

"Am incheiat angajamente cu potentiali investitori si ne-am reinnoit propunerile cu privire la o investitie echitabila in companie, insa in acest moment nu exista propuneri atractive pentru actionarii nostri", a scris Bostock in scrisoarea sa citata de Reuters.

"Suntem, de asemenea, in discutii active cu partenerii nostri din Asia cu privire la posibilitatea unei restructurari ale detinerilor noastre in Alibaba Group si Yahoo Japonia", a adaugat acesta.

Plecarile sunt o consecinta a discutiilor din board cu privire la motivele pentru care Yahoo! nu reuseste sa se ridice la nivelul asteptarilor - nici a membrilor boardului, nici a actionarilor, a scris Bostock in scrisoarea sa.

Reuters scrie ca boardul companiei a cedat presiunilor din partea investitorilor nemultumiti de incapacitatea companiei de a readuce compania la suprafata. Investitorii sunt, de asemenea, frustrati de aparenta lipsa a capacitatii de decizie a actionarilor cu privire la investitiile Alibaba si alte active asiatice.

Bostock va ramane presedinte pana la intalnirea anuala a companiei, care va avea loc in urmatoarele luni. Noul board al Yahoo va alege un nou presedinte la momentul potrivit, a declarat o sursa apropiata situatiei pentru Reuters.

Boardul Yahoo!, zguduit de evenimente

Bostock insusi l-a concediat pe fostul CEO Carol Bartz in luna septembrie prin telefon. La patru luni mai tarziu, Yahoo l-a numit pe Scott Thompson, fostul presedinte al PayPal, ca noul CEO.

Alegerea lui Thompson a fost rezultatul unei analize care a inceput in urma cu sase luni, potrivit scrisorii lui Bostock, iar hotararea a fost luata intr-o intalnire speciala a directorilor, ceea ce inseamna ca CEO-ul Bartz nu era prezent.

Grupul a decis sa porneasca agresiv pe trei fronturi: gasirea unui nou CEO, reinnoirea strategiei si sturcturii Yahoo si reorganizarea boardului de conducere.

Luna trecuta Jerry Yang, co-fondatorul Yahoo si-a dat demisia din postul sau de conducere si din celelalte pozitii din companie.

#demisie Yahoo, #board conducere Yahoo, #Yahoo probleme , #Web