Cum pot profita mass-media de era smartphone-urilor

Sambata, 24 Martie 2012, ora 16:30
1745 citiri
Cum pot profita mass-media de era smartphone-urilor

Tot mai multi americani citesc presa cu ajutorul smartphone-urilor, potrivit unui nou studiu realizat de Pew. Insa noua era a mass-media aduce atat avantaje, cat si aspecte mai putin placute.

50% dintre americani au acces la stiri prin cel putin un aparat conectat la internet. Daca 54% din acestia folosesc un computer sau un laptop, 23% din ei mai folosesc si un al doilea dispozitiv pentru a citi stiri, si anume un smartphone sau o tableta, potrivit TechnologyReview.

Consumatorii de stiri se conecteaza la internet cu intentia de a accesa un site anume sau o aplicatie anume. Chiar daca unii dintre ei ajung pe site-uri de stiri intamplator, cu ajutorul rezultatelor Google, de cele mai multe ori ei intra direct pe site-ul de stiri preferat.

In ceea ce priveste retelele sociale, studiul arata ca ele nu reusesc sa directioneze foarte multi utilizatori catre stiri, asa cum s-a sugerat. Mai putin de 10% din utilizatori dau click "foarte des" pe stirile de pe Facebook sau Twitter.

Cu toate acestea, traficul pe site-urile de stiri care vine de pe retelele sociale a crescut cu 57% in ultimii trei ani. In plus, dintre care citesc stirile de pe doua aparate, 67% recunosc ca acceseaza recomandarile de pe Facebook, iar 39% pe cele de pe Twitter.

Aparent, vesti bune pentru mass-media. Insa pe de alta parte, Pew avertizeaza asupra faptului ca, pentru a capitaliza potentialul smartphone-urilor, mass-media trebuie sa faca eforturi pentru a intelege mai bine comportamentul utilizatorilor, dezvoltand tehnologii pe care sa le poata adapta noilor modele de telefoane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#mass media smartphone, #stiri smartphone, #cititori presa smartphone , #Web