Compania Google a fost data in judecata de fosta prima doama a Germaniei. Afla de ce

Duminica, 09 Septembrie 2012, ora 15:45
1805 citiri
Compania Google a fost data in judecata de fosta prima doama a Germaniei. Afla de ce

Sotia fostului presedinte a Germaniei, Christian Wulff, a decis sa dea in judecata Google pentru defaimare, dupa ce motorul de cautari ofera ca variante de autocompletare pentru "Bettina Wulff" termeni precum "escorta" sau "insotitoare".

Printre acuzatiile cu care isi fundamenteaza cererea in instanta, fosta prima doamna a Germaniei pretinde "defaimare" si "distrugerea reputatiei", potrivit publicatiei germane Suddeutschen Zeitung, citata de Techcrunch .

De cealalta parte, reprezentantii Google se apara precizand ca aceste autocompletari arata cat sunt de raspandite aceste zvonuri pe internet. Motorul de cautare face astfel de sugestii pe baza unor algoritmi clar stabiliti.

Nu este prima data cand Google se confrunta cu probleme legate de sugestiile automate pe care le face motorul de cautare. In luna iunie, de exemplu, mai multe grupuri de francezi au acuzat compania de discriminare, dupa ce motorul de cautare sugera termenul de "juif" (evreu) pentru cateva celebritati sau figuri proeminente din mass-media.

In Japonia, un barbat a intentat un proces impotriva Google dupa ce motorul de cautare a asociat numele lui cu o serie de crime in care nu a fost implicat. Un tribunal din Japonia a decis in favoarea barbatului, motorul de cautare Google fiind obligat sa sterga acesti termeni de la completarea automata.

#procese Google, #Bettina Wulff proces Google, #sotie presedinte Germania Google , #Web