Cat costa sa cumperi propriul nume de domeniu online

Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 20:40
1423 citiri
Cat costa sa cumperi propriul nume de domeniu online

Companiile pot sa renunte la domeniile .com, .org, .gov si altele, incepand de joi, pentru a aplica la propriul nume de domeniu.

O cerere costa 185.000 de dolari, costurile de pornire ajung pana la 500.000 de dolari, iar costurile anuale de functionare ajung la 100.000 de dolari, asa ca majoritatea companiilor mici nu isi vor permite sa isi cumpere propriul domeniu, scrie Reuters.

Cererile sunt asteptate de la orase sau regiuni cu o identitate puternica, precum .london si .mumbai, precum si de la companiile mari precum .apple.

ICANN, organismul care se ocupa cu sistemul de nominalizare pe Internet, asteapta pana la 2.000 de cereri pentru asa-numitele nume de domenii internationale "de top".

Melbourne IT, o firma de consultanta care pregateste aproximativ 100 de astfel de cereri pentru clientii sai sustine ca firmele din domeniul serviciilor financiare si a bunurilor de consum si-au aratat, pana acum, cel mai mare interes pentru a obtine propriile domenii.

Cea mai puternica miscare in istoria de 13 ani a ICANN e menita sa sporeasca competitia si inovatia, permitand noilor posesori de domenii sa construiasca noi comunitati si sa sporeasca legaturile cu clientii lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nume domenii companii, #cumpar nume domeniu, #era com , #Web