Care este legatura dintre Internet si fericire?

Duminica, 16 Mai 2010, ora 01:17
3725 citiri
Care este legatura dintre Internet si fericire?

Un studiu recent realizat de un grup de cercetatori britanici a demonstrat ca Internetul are legatura directa cu fericirea utilizatorilor, informeaza Time.com.

Cercetarea a fost facuta pe un esantion de 35,000 de oameni din toata lumea, pe durata a doi ani.

Potrivit studiului, utilizatorii cu venituri scazute, slab calificati din tarile emergente sunt cei mai satisfacuti de folosirea Internetului.

"Folosirea IT-ului da o senzatie de implinire, prin accentuarea sentimentului de libertate si control", se arata in comunicatul remis presei de catre cercetatorii din Marea Britanie.

Analizand factorii sociali si economici care determina fericirea - varsta, venituri, grad de educatie - sondajul a aratat ca oamenii folosesc Internetul pentru a fi mai siguri de sine si mai liberi.

"Daca apare o tehnologie noua intr-o tara aflata in dezvoltare, fie ca este vorba de Internet sau telefonie mobila, oamenii vor trece mai usor prin constrangerile vietii cotidiene", se mentioneaza in acelasi comunicat.

Nu doar copii se bucura de surfingul pe web.

Studiul arata ca legatura dintre Internet si gradul de fericire este la fel, indiferent de varsta.

In ciuda faptului ca Internetul este o industrie dominata de barbati, femeile au cel mai mult de castigat de pe urma folosirii acestuia.

Ipoteza cercetatorilor este ca femeile tind sa fie centrul retelei sociale a familiei, iar Web-ul le ajuta sa se organizeze mai bine pentru a indeplini acest rol.

"In contextul tarilor mai putin dezvoltate, femeile sunt mai izolate.

Tehnologia le da sansa sa comunice cu lumea exterioara".

Internetul este important pentru ca simplifica mentinerea legaturii cu prietenii, iar relatia de prietenie sta la baza starii de fericire.

Rezultatele studiului constituie un punct de plecare pentru alte cercetari, mai detaliate, care ar putea sta la baza viitoarelor politici guvernamentale.

#fericire, #internet, #studiu, #utilizatori, #web , #Web