Alternative la Internet Explorer si Firefox

Marti, 24 Ianuarie 2006, ora 16:21
1075 citiri

Majoritatea posesorilor de calculatoare care nu pot sta departe de internet folosesc ca browser Internet Explorer si Mozilla Firefox. Acestea doua au o cota de piata de 95 la suta la nivel mondial. Exista insa alternative care ofera eventualilor utilizatori o multime de noutati.Opera 8.51 A- Este un browser gratuit care prezinta trei caracteristici menite sa atraga utilizatorul de internet: paginile de web sunt deschise in interiorul aceleiasi ferestre a programului, nemaifiind nevoie sa deschidem o aplicatie pentru fiecare pagina de net pe care dorim sa o vizitam. O alta caracteristica Opera este pop-up blocker-ul, un instrument foarte util care blocheaza aparitia pe ecran a anunturilor atunci cand este deschisa o pagina de net. Browserul Opera ofera si suport pentru voce; programul recunoaste comenzile vocale ale utilizatorului si, de asemenea, citeste o pagina de web asa cum dorim. Opera ofera toate aceste facilitati intr-un singur pachet, usor de folosit.

Netscape 8.0.4 A- Netscape a fost primul browser de pe piata, pana la aparitia Internet Explorer. Din interfata acestuia a fost construit Mozilla Firefox. Ultima versiune Netscape, de asemenea gratuita, ofera o buna securitate utilizatorului, problemele care existente la versiunea Netscape 8.0 fiind rezolvate. Acest browser va permite sa creati pana la 10 bare de comanda pentru diferitele necesitati. Facilitatea cea mai importanta pe care Netscape o are este posibilitatea de a schimba, in functie de cerintele unei pagini web, motorul cu care functioneaza, Firefox sau internet Explorer, astfel incat puteti vedea orice pagina fara a fi nevoit sa porniti un alt browser.

Flock A- Deocamdata acest browser nu a fost lansat pe piata. Este valabila o versiune primara deci el nu poate inca inlocui browserul pe care il folositi zilnic. Flock se doreste un instrument social, de aceea ofera serviciul Flickr, cu ajutorul caruia se vor putea transmite fotografii intre diferitii utilizatori, si managerul de bookmark del.icio.us. Cu ajutorul acestui manager utilizatorul poate cauta bookmark-urile altor persoane care folosesc Flock. Cele doua optiuni nu impresioneaza, asa ca asteptam versiunea finala pentru a vedea ce surprize ne mai ofera.

Safari A- Este valabil doar pentru Mac OS X. Pe langa pop-up blocker si navigare in interiorul unei singure ferestre a programului, Safari ofera Private Browsing, facilitate care ne permite sa dezactivam salvarea in calculator a datelor privitoare la ultimele pagini deshise si a operatiunilor efectuate. Astfel un utilizator nu trebuie sa-si mai faca griji in cazul in care isi verifica contul bancar de pe un alt calculator, pentru ca datele privitoare la situatia lui financiara nu vor fi stocate in calculator si astfel nu vor putea fi vazute de altcineva.

Bloombiz.ro