40% dintre virusii falsi, creati in 2010

Miercuri, 17 Noiembrie 2010, ora 11:42
1670 citiri
40% dintre virusii falsi, creati in 2010

Panda Security informeaza ca 40% din volumul total de antivirusi falsi, cunoscuti si sub numele de rogueware, din toate timpurile a fost creat in 2010, iar in acest an, 34,8% din toate calculatoarele din toata lumea au fost infectate cu un numar de malware, iar 5,4% au fost afectate de rogueware, noteaza NewsIn.

Astfel, din momentul in care aceste forme de cod malitios au fost raportate pentru prima data, acum trei-patru ani, 5.651.786 tulpini unice rogueware au fost detectate, din care 2.285.629 au aparut din ianuarie pana in octombrie 2010.

"Daca vom compara numarul de exemplare rogueware la numarul total de tulpini malware incluse in baza noastra de date, Collective Intelligence (sistem automatizat care detecteaza, analizeaza si clasifica 99,4% din cele 63.000 noi amenintari care apar in fiecare zi), 11,6% din toate specimenele corespund antivirusilor falsi.

Complexitatea rogueware-ului, aspectul veridic al acestora si tehnicile de inginerie sociala sunt explicatiile succesului lor.

Pana acum in acest an, 34,8% din toate calculatoarele din intreaga lume au fost infectate cu un numar de malware, iar 5,4% au fost afectate de rogueware, generand pentru hackeri castiguri de 34 milioane dolari pe luna ", spun reprezentantii Panda Security.

Potrivit acestora, utilizatorii se pot infecta prin simpla navigare pe Web, descarcand codec-uri pentru playere media sau facand clic pe link-urile din e-mailuri.

Odata ce au infectat un sistem, aceste aplicatii incearca sa se dea drept solutii antivirus care detecteaza sute de amenintari de pe computerul victimei.

"Atunci cand utilizatorul incearca sa elimine amenintarile, i se cere sa cumpere licenta "completa" a produsului si de foarte multe ori acestia cad in capcana si sfarsesc prin a face acest lucru.

Cu toate acestea, odata ce vor cumpara licenta, ei nu vor mai auzi niciodata de "vanzator", ramanand cu un antivirus fals pe computerul lor", explica specialistii Panda Security.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#virusi, #calculatoare, #rogueware, #malware, #antivirus , #Web