2,5 milioane domenii de Internet ".eu"

Joi, 12 Aprilie 2007, ora 17:45
967 citiri

La un an de la lansare, 2,5 milioane cetateni europeni si companii si-au inregistrat un domeniu de Internet .eu, acest domeniu ocupand locul sapte, la nivel mondial, in topul celor mai populare sufixuri de site-uri web si locul trei in Uniunea Europeana, informeaza Reuters.

Daca in cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, doar domeniile .uk (Marea Britanie) si .de (Germania) sunt mai populare decat domeniul ".eu" . La nivel mondial, ".eu" este depasit de domeniile .com, .net, .org si .info.

Compania aeriana Air France KLM, casa italiana de design Versace si grupul franco-belgian de servicii financiare Dexia, se numara printre firmele europene care au un domeniu Internet ".eu" functional, a anuntat miercuri Comisia Europeana.

"Dupa numai un an, .eu a devenit o parte importanta a cyberspatiului european. Acesta este un semnal pozitiv referitor la atractivitatea comertului electronic in UE", a declarat comisarul UE responsabil cu Societatea Informationala si Mass-Media, Viviane Reding.

Comisia Europeana apreciaza ca putin sub 80 la suta din domeniile de Internet '.eu' inregistrate sunt si functionale, restul fiind achizitionate doar pentru a rezerva o anumita denumire. Procesul de inregistrare este condus de o organizatie non-profit denumita EURid, potrivit careia un domeniu de Internet .eu costa intre 5 si 45 de euro, in functie de cine solicita acest domeniu (persoana fizica, entitate publica sau marca inregistrata).
La lansarea sa in luna aprilie 2006, EURid estima ca pana la sfarsitul lui 2006 va inregistra aproximativ 250.000 de cereri de domenii ".eu" de la firme si organizatii.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)