Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Viteza medie a Internetului la nivel global a scazut

Viteza medie a Internetului la nivel global a scazut


Viteza la Internet la nivel global a scazut pana la 2,3 Mbps la sfarsitul anului 2011, arata un raport al Akamai.

Comparativ cu trimestrul trei al anului trecut, viteza la Internet a scazut cu 14 procente. Statele Unite ale Americii se claseaza pe locul 13 in acest raport, viteza medie a conexiunilor la Internet scazand cu 5,3% pana la 5,8 Mbps, scrie TechCrunch.

In total, opt din primele zece tari din raportul Akamai au inregistrat scaderi ale vitezei la Internet in trimestrul trei din 2011. La nivel mondial, viteza a scazut in 93 de tari si a crescut in 41 de state in acest interval.

Akamai afirma si ca nu ia in considerare conexiunile mobile, precum cele pentru smartphone, care sunt mai lente si, deci, ar fi putut sa coboare media viezei la Internet la nivel global. In ciuda faptului ca elimina acest posibil motiv, compania nu ofera explicatii si nu exista detalii in raport care sa lamureasca situatia.

Comparativ cu aceeasi perioada din 2010 insa, viteza medie a Internetului la nivel global a crescut cu 29 procente. In SUA, spre exemplu, viteza a crescut cu 14 procente.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1286 ori