Te-ai gandit vreodata ca si Internetul ar putea obosi?

Miercuri, 17 Iunie 2015, ora 16:50
3473 citiri
Te-ai gandit vreodata ca si Internetul ar putea obosi?
Foto: Pixabay

Nu-ti mai blestema inutil calculatorul, nu este el de vina pentru viteza cu care incarca o pagina web. Internetul pare sa ruleze tot mai incet in aceste zile si nu este doar o iluzie.

Datele prelucrate de HTTP Archive demonstreaza ca site-urile au devenit "obeze" in ultimii trei ani, provocand si o incetinire in afisarea continutului unui pagini, relateaza CNN.

Marime dublata

Conform analizei efectuate de HTTP Archive, un site are in medie 2,1 MB, de doua ori marimea pe care o inregistra in urma cu trei ani.

Avalansa de filmulete, imagini la rezolutie mare, comentarii si newsfeed-uri, ca si codurile si scripturile adaugate pentru protectie au impovarat din greu Internetul nostru cel de toate zilele.

Site-urile au apelat in ultima vreme si la tot felul de programe inteligente intuitive pentru a determina preferintele utilizatorilor.

Adaugarea acestora nu doar ca a sporit "greutatea" continutului, dar a incetinit si viteza de rulare in banda, necesitand o conexiune suplimentara cu programul intuitiv.

Fotografiile si inregistrarile video adaugate site-urilor raman cea mai consistenta parte a continutului paginilor de Internet.

Acestea ocupa aproximativ trei sferturi din continutul unui site, pastrand proportia inregistrata in urma cu trei ani. Intre timp insa, numarul site-urile existente a crescut constant.

Aglomerati de pagini mobile

Cu cat mai multe smartphone-uri, tablete si ceasuri inteligente sunt concepute sa functioneze online, dezvoltatorii lor sunt nevoiti sa creeze noi pagini web si instrumente care sa sincronizeze aceste gadgeturi cu reteaua Internet.

Unele site-uri au nu mai putin de 50 de tipuri de imagini de diferite dimensiuni care pot fi accesate in functie de dispozitivul mobil folosit.

Aceasta complexitate necesita, la randul ei, alte coduri de scriere a continutului care se adauga la greutatea totala a paginii web.

"Trecerea de la sitemele desktop la tehnologia mobile a avut cel mai mare impact asupra performantei site-urilor", explica Craig Adams, unul dintre programatorii de la Akamai, o retea CDN.

Colac peste pupaza, peste toate se adauga codurile de securitate, upgradate constant de cel putin 4-5 ori pe an, ceea ce adauga o greutate in plus continutului unui site.

Orice site pe fontul lui piere

Nu doar diferentele facute de fotografii, fimuilete si codurile de securitate sunt cele care individualizeaza paginile web.

Fontul folosit in scrierea continutului a inceput sa devina caracteristic pentru fiecare site in parte, constata programatorii.

Dezvoltatorii au ajuns sa creeze fonturi originale in incercarea de a-si evidentia produsul in haosul din mediul virtual.

In urma cu trei ani, rata de transfer a fonturilor dintr-o pagina web reprezenta doar 1% din "greutatea" acesteia. Acum a ajuns la 5 procente.

Alte elemente care pot cauza incetinirea transferului de date sunt cele clasice: aglomerarea retelei, puterea de procesare, browserul folosit sau numarul de ferestre si programe deschise pe calculator.

Cum, cel mai probabil, nu vom inregistra un regres pana in era in care internetul zbarnaia din cauza saraciei continutului, este de ajuns sa stim ca intarzierea inregistrata acum este deja de cateva secunde.

Astfel, intr-un mediu competitional este de asteptat ca si o secunda in plus sa dicteze numarul de vizite inregistrat de un site sau altul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#viteza internet, #congestie Internet, #transfer date mare viteza, #pagini internet mobile , #Viteza internet