Romania este pe locul sase, intr-un top privind viteza de conectare la Internet

Miercuri, 29 Ianuarie 2014, ora 09:55
1455 citiri
Romania este pe locul sase, intr-un top privind viteza de conectare la Internet

Romania se afla pe locul sase din 20 de tari intr-un clasament privind viteza de conectare la Internet realizat trimestrial de compania americana Akamai Technologies, in care prima pozitie este ocupata de Hong Kong.

Clasamentul, realizat pentru perioada iulie-septembrie 2013, a fost realizat in functie de viteza maxima de conectare, in traficul realizat prin reteaua globala a companiei, relateaza Bloomberg.

Romania, cu o viteza medie de conectare de 45,4 megabiti pe secunda, mai mica cu 4,4% fata de viteza inregistrata in trimestrul precedent, a coborat de pe pozitia a treia pe pozitia a sasea.

Statele Unite se afla doar pe locul 13, unul dintre motive fiind suprafata mare a tarii, care face dificila instalarea pe intreg teritoriul a cablurilor din fibra optica.

Romania este devansata in ordine de Hong Kong, Coreea de Sud, Japonia, Singapore si Israel.

Pe pozitia a saptea se afla Letonia, Akamai Technologies explicand ca tarile mici reusesc mai repede sa instaleze tehnoloigia necesara Internetului de mare viteza.

Bulgaria este pe locul 12, cu o viteza de conectare de 37 megabiti pe secunda, de peste doua ori mai mare decat media globala.

Marea Britanie se afla pe locul 16, cu o viteza de 35,7 megabiti pe secunda, cu 3,9% mai scazuta fata de trimestrul precedent, dar cu 27% mai rapida fata de acum un an.

Akamai Technologies este un operator american de retea de Internet din Cambridge, Massachusetts - SUA, prin intermediul caruia are loc 15%-20% din traficul total de Internet la nivel mondial.

#romania internet, #studiu internet, #viteza internet , #Viteza internet