CE: Conexiunea la Internet, cu 25% mai mica decat promit operatorii

Sambata, 29 Iunie 2013, ora 17:57
2377 citiri
CE: Conexiunea la Internet, cu 25% mai mica decat promit operatorii
Foto: expatchn.com

Clientii din intreaga Europa folosesc o conexiune la Internet cu 25% mai slaba decat cea promisa de furnizorii lor de servicii, este concluzia unui raport intocmit de Comisia Europeana.

Potrivit studiului, media vitezei Internetului in Europa este de 19,7 megabiti pe secunda.

Furnizorii de internet obisnuiesc sa isi promoveze o viteza de pana la o anumita valoare, valoare pe care majoritatea clientilor n-o vor vedea niciodata, se arata in studiul citat de BBC.

Uniunea Europeana a stabilit, insa, ca pana la sfarsitul lui 2013, fiecare gospodarie sa aiba o viteza de cel putin 30 de megabiti pe secunda si ca jumatate din acestea sa ajunga la 100 de megabiti pe secunda pana in 2020.

Liniile de cupru incetinesc viteza internetului

Studiile au analizat viteza de broadband din aproximativ 10.000 de gospodarii din Europa, au implementat 75 de milioane de teste, generand, in total trei miliarde de rezultate ce au fost, ulterior, analizate.

Serviciile de Internet prin cablu s-au apropiat cel mai mult (94%) de valoarea promovata de operatori, in timp ce utilizatorii conectati la Internet prin fibra optica s-au "bucurat" de doar 84% din valoarea promovata de operatori.

Serviciile Beefed-up ADSL au inregistrat cea mai scazuta valoare: 63,3% din viteza promisa de operatori.

Specialistii au gasit si o explicatie: diferenta se datoreaza transmisiei prin linii telefonice din cupru, ce incetineste viteza internetului pe masura ce distanta intre gospodarie si sursa creste.

Guvernul britanic a anuntat deja ca vrea o crestere a vitezei Internetului pentru populatie de pana la 95% pana in 2017 si ca se va folosi de Internetul wireless si 4G pentru a spori viteza pana la 99% pana in 2018.

"O conexiune rapida la internet nu mai este de mult un lux si este in acest moment tot atat de important ca o sursa de incredere de electricitate pentru consumatori", spun reprezentantii mediului online din Marea Britanie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#conexiune internet, #viteza mica internet, #Comisi Europeana viteza internet , #Viteza internet