Romanii si bulgarii, codasi la utilizarea internetului

Luni, 03 Decembrie 2007, ora 15:36
1190 citiri

Numarul romanilor si bulgarilor care utilizeaza internetul este sub media europeana, in timp ce locuitorii Islandei si Danermacei conduc clasamentul, conform unui studiu realizat de Eurostat - biroul statistic al Comisiei Europene.

Patru romani din 100 isi creaza o pagina de internet, 5% telefoneaza online, 6% gasesc, descarca si instaleaza programe pe computer, iar 12% participa la discutii online, reiese din studiul realizat de Eurostat, pentru primul trimestru al anului acesta. Cercetarea mai arata ca 7% dintre romani transfera fisiere de tip audio sau video prin conexiune de tip peer to peer, 21% trimit e-mail-uri cu fisiere atasate, iar 23% utilizeaza motoarele de cautare.

Tot patru bulgari din 100 isi creaza o pagina de internet, 16% telefoneaza online, 6% gasesc, descarca si instaleaza programe pe computer, iar 20% participa la discutii online, potrivit studiului Eurostat. Documentul releva ca 10% dintre bulgari transfera fisiere de tip audio sau video prin conexiune de tip peer to peer, 27% trimit e-mail-uri cu fisiere atasate, iar 32% utilizeaza motoarele de cautare.

In ceea ce priveste crearea unei pagini de internet, cetatenii Islandei conduc in studiul Eurostat. Astfel 31% dintre islandezi asi creaza o pagina de internet, 33% telefoneaza online, 41% gasesc, descarca si instaleaza programe pe computer, iar 37% participa la discutii online. Din studiul Eurostat mai reiese ca 23% dintre islandezi transfera fisiere prin conexiuni de tip peer to peer, 76% e-mail-uri cu fisiere atasate, iar 86% folosesc motoarele de cautare. Valori apropiate de cele din Islanda se intalnesc si in Danermarca.

In ceea ce priveste media pentru cele 27 de state membre UE, potrivit Eurostat, 10% dintre cetatenii comunitari isi creaza o pagina de internet, 25% folosesc telefonia online, 52% descarca si instaleaza programe pe computer, iar 33% participa la discutii online. Potrivit studiului Eurostat, 13% dintre cetatenii comunitari transfera fisiere prin conexiuni de tip peer to peer, 72% trimit e-mail-uri cu fisiere atasate, iar 80% utilizeaza motoarele de cautare.

Studiul Eurostat a inclus gospodarii cu cel putin un membru, cu varsta cuprinsa intre 16 si 74 de ani. Perioada de referinta este primul trimestru al anului 2007. Membrii gospodariilor au fost intrebati despre accesul la internet, de acasa, al oricarei persoane din resedinta. Persoanele participante la studiu au fost intrebate despre tipurile de activitati pe care le-au facut cel putin o data prin intermediul internetului, cu acces de acasa sau din oricare alt loc.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.