Panica pe Internet: De ce trebuie schimbate toate parolele

Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 13:34
1542 citiri
Panica pe Internet: De ce trebuie schimbate toate parolele

OpenSSL este o tehnologie de criptare a informatiei in internet folosita pentru 66% dintre serverele de pe Internet, iar expertii au descoperit un punct vulnerabil major, denumit "Heartbleed Bug".

"Pericolul este imens. Consecintele sunt inca ingrijoratoare. Am denumit acest moment ca pe unul "Mad Max". Este un pic de anarhie acum", a declarat Kevin Bocek, vicepresedinte pe probleme de securitate in cadrul companiei Venafi, potrivit Mediafax.

"Heartbleed Bug" permite citirea memoriei serverului, inclusiv cheia privata de criptare (daca este gasita), ceea ce poate duce la compromiterea completa a traficului criptat.

Internautii sunt sfatuiti ca, pentru moment, sa nu foloseasca internet bankigul si sa-si schimbe cat mai repede parolele de pe anumite site-uri, in timp ce expertii incearca sa inteleaga anvergura problemei aparute.

Marti, Tumblr, detinut de compania Yahoo, a devenit cea mai mare pagina web care a dezvaluit ca a fost afectata de "Heartbleed Bug" si le-a cerut userilor sa schimbe nu numai parola pentru accesul pe site, ci si celelalte parole pe care le au.

In schimb, expertii in securitate au avertizat ca un astfel de gest ar fi inutil, deoarece in situatia in care un site nu a rezolvat problema aparuta, hackerii ar putea afla usor si noile parole.

Dupa anuntul facut de Tumblr, expertii au descoperit informatii raspandite in online pe care orice hacker le-ar putea folosi pentru a ataca site-uri afectate de bug si pentru a extrage informatii despre conturi, parole si continut.

'Evitati actiuni de genul online banking si evitati site-uri sensibile, de care nu sunteti sigur", a declarat Andrew Storms, director la CloudPassage.

#parole internet, #tehnologia OpenSSL, #criptare informatie internet, #Heartbleed Bug , #Utilizatori internet