Internet mobil gratuit pentru utilizatorii din SUA

Joi, 29 Martie 2012, ora 13:45
2015 citiri
Internet mobil gratuit pentru utilizatorii din SUA

Daca am avea posibilitatea sa aducem completari drepturilor omului, poate ca accesul la internet nu ar fi tocmai primul lucru la care ne-am gandi. Cu toate acestea, o companie americana nou infiintata vrea sa schimbe lucrurile si sa demareze o revolutie a comunicatiilor pe piata din SUA.

"Accesul la internet este un drept, nu un privilegiu" sustin oficialii companiei, care are printre actionari si un co-fondator al Skype.

FreedomPop va oferi gratuit un Gb pentru traficul de date in retelele WiMAX si LTE si va pune la dispozitia utilizatorilor mai multe planuri tarifare pentru accesarea unui volum mai mare de date, se arata intr-un material publicat de Technology Review.

Cei de la FreedomPop nu sunt singurii care au speculat cererea in crestere pentru accesul la internet pe mobil. NetZero, un alt operator de pe piata americana, ofera gratuit un trafic de date de 200 megabytes lunar.

FreedomPop va functiona intr-un mod asemanator cu cel promovat de Skype

"Clientii vor beneficia de un serviciu care include o serie de gratuitati si vor plati daca au nevoie de mai mult", spune vicepresedintele FreedomPop, Tony Miller. Dupa depasirea traficului de date alocat gratuit, utilizatorii acestui serviciu vor fi taxati in functie de planurile tarifare pe care si le aleg.

Pentru inceput, FreedomPop va putea fi utilizat prin intermediul unui modem USB, prin conectare directa la un hotspot wi-fi sau prin folosirea unui smartphone pe post de modem. Utilizatorii nu vor plati pentru dispozitive, dar vor fi obligati sa depuna o garantie financiara. Marea noutate implementata de FreedomPop este carcasa dedicata WiMax pentru posesorii de smartphone-uri iPhone.

FreedomPop va oferi serviciile de date incepand cu luna iulie a acestui an pe piata din SUA si nu exclude extinderea pe alte piete. Clearwire, compania wireless care furnizeaza date 4G pentru Sprint si NetZero, va oferi date si pentru cei de la FreedomPop. Pentru a se impune insa pe piata, FreedomPop are nevoie de incheiarea mai multor acorduri comerciale si cu alti operatori de pe piata americana.

#internet gratis pe mobil, #iphone , #Utilizatori internet