Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Consiliul Europei a lansat un ghid privind drepturile omului pentru utilizatorii de Internet

Consiliul Europei a lansat un ghid privind drepturile omului pentru utilizatorii de Internet


Consiliul Europei a lansat joi un ghid pentru utilizatorii de internet pentru a-i ajuta sa inteleaga mai bine drepturile omului online si ceea ce pot face cand aceste drepturi le sunt afectate, se arata intr-un comunicat al Consiliului Europei.

Ghidul se concentreaza asupra drepturilor omului asupra carora care internetul are cel mai mare impact: accesul si nediscriminarea, libertatea de expresie si de informare, libertatea de intrunire, de asociere si de participare, confidentialitate si protectia datelor, educatie si alfabetizare, protectia copiilor si a tinerilor si dreptul la cai de atac eficiente in cazul unor incalcari ale drepturilor omului.

Adoptat de Comitetul de Ministri, reprezentand cele 47 de state membre ale Consiliul Europei, ghidul se bazeaza pe drepturile si libertatile prevazute de Conventia europeana privind drepturile omului, dupa cum sunt interpretate de Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).

"Guvernele, companiile private si alti actori au datoria de a respecta drepturile omului offline si online. Vom lucra cu ei pentru a aplica ghidul si pentru a ne asigura ca utilizatorii de internet au acces la cai eficiente atunci cand ei cred ca drepturile lor au fost restrictionate sau incalcate", a declarat secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, cu ocazia lansarii ghidului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1216 ori