Internetul in mediul rural: Tot mai multi tineri, atrasi de online (STUDIU)

Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 16:55
1679 citiri
Internetul in mediul rural: Tot mai multi tineri, atrasi de online (STUDIU)

Gradul de conectare este mai mare pentru generatiile mai tinere. Rata de penetrare a internetului in randul tinerilor este de 60% in mediul rural, potrivit celui de-al cinsprezecelea infografic lansat de Starcom MediaVest.

Informatiile cuprinse in infografic reprezinta concluziile unei cercetari cantitative desfasurate in perioada 14 aprilie - 9 mai 2014, prin metoda CAWI, pe un esantion de 300 de respondenti, reprezentativ pentru populatia de utilizatori de internet din mediul rural din Romania.

O prima concluzie a studiului este ca spatiul pe care se intinde satul nu limiteaza capacitatea locuitorilor de a ramane conectati la actualitate. Acest fapt se datoreaza cresterii penetrarii internetului in mediul rural si a frecventei vizitelor la oras, ca urmare a extinderii comertului modern in urbanul mic (orase avand sub 30.000 de locuitori).

In acelasi timp, in mediul rural televizorul si-a mentinut statutul de liant al familiei si producator de vedete. Continutul distractiv este apreciat indiferent de varsta si celebritati precum Andra, Catalin Maruta si Andreea Esca atrag un numar mare de fani din rural.

Radioul capteaza in continuare atentia locuitorilor din mediul rural. Varful de audienta se intinde de dimineata pana la pranz, comparativ cu perioada 07:00 - 09:00 a.m. in mediul urban. Pentru cei mai multi respondenti (78%) radioul este ascultat in paralel cu activitati zilnice de relaxare, de sofat sau in timpul mesei.

68% dintre locuitorii din mediul rural conectati la internet cumpara cele mai recente editii ale publicatiilor in timpul vizitelor saptamanale din oras. In afara de tabloide, populatia de la sate achizitioneaza titluri care reflecta interesele personale (cooking, DIY si health&beauty).

Continutul de tip imagini/poze atrage cel mai mult in mediul online, iar cele mai distribuite fotografii sunt cele care surprind momente speciale precum nunti, petreceri, realizari ale copiilor.

#utilizatori internet mediu rural, #conectare internet, #penetrare internet , #Utilizatori internet