Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Autoritatile europene: Google nu respecta legislatia comunitara privind protectia datelor

Autoritatile europene: Google nu respecta legislatia comunitara privind protectia datelor


Autoritatile europene care se ocupa de protectia datelor in spatiul UE au decis ca regulile de confidentialitate aplicate de Google de la 1 martie 2012 nu sunt conforme cu legislatia europeana din domeniu.

Toate cele 27 de autoritati au cerut gigantului IT sa "furnizeze informatii mai clare si mai complete asupra datelor colectate" si asupra "finalitatii" lor.

Institutiile au facut si opt recomandari practice, avertizand Google ca sunt necesare "masuri eficace si publice pentru a ajunge rapid intr-o situatie de conformitate", scrie Agerpres.

Companiei I se mai cere "sa precizez cum si in ce termen isi va revizui politica de confidentialitate tinand cont de aceste recomandari".

Invocand o simplificare a politicii sale de confidentialitate, Google a reunit cele 60 de reguli de utilizare intr-una singura, regrupand informatiile care provin de la mai multe dintre numeroasele sale servicii, care inainte erau separate, cum ar fi mesageria Gmail sau reteaua de socializare Google+.

In replica la nota autoritatilor europene, responsabilul Google pentru viata privata, Peter Fleischer, a declarat ca societatea sa este "increzatoare" ca noile reguli proprii privind confidentialitatea "respecta" legislatia europeana, iar noua sa politica de confidentialitate dovedeste existenta unui "angajament continuu in directia protejarii informatiilor utilizatorilor si a crearii unor produse de calitate".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1666 ori