Romania are infrastructura de banda larga, in proportie de 90% din suprafata tarii, dar de internet

Luni, 25 Noiembrie 2013, ora 11:44
1554 citiri
Romania are infrastructura de banda larga, in proportie de 90% din suprafata tarii, dar de internet

Acoperirea de internet in banda larga este, in acest moment, de 90% din suprafata Romaniei, in timp de 64% dintre cei care nu utilizeaza internetul, in general, spun ca nu au nevoie de acest serviciu, a declarat, luni, intr-o conferinta de specialitate, Gheorghe Rusen, director in cadrul Autoritatii Nationale de Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

Acoperirea broadband in Romania este de a treia generatie si este in proportie de 90% din teritoriu. Avem, de asemenea, si acoperire 4G destul de mare fata de media europene, care se afla la 26%. Cred ca in Romania concurenta este foarte acerba. Avem sase operatori in zona mobila si 900 de operatori de servicii fixe de broadband', a afirmat Rusen.

Potrivit directorului ANCOM, 64% dintre cei care nu folosesc internetul declara ca nu au nevoie de acest serviciu, iar jumatate din acestia ca este prea scump.

"64% dintre cei care nu folosesc internetul spun ca nu au nevoie de acest serviciu, iar 50% dintre acestia spun ca este prea scump. De asemenea, 34% folosesc internetul pentru a-si crea site-uri. De aici, provocarea este sa facem consumatorul sa consume servicii de top", a spus Gheorghe Rusen.

Din datele oficiale ale ANCOM, publicate la inceputul lunii octombrie, serviciile de comunicatii din Romania conecteaza, in prezent, in jur de patru milioane de abonati la telefonia fixa si peste 25,5 milioane de abonati la telefonia mobila, iar aproape jumatate din gospodariile din Romania au o conexiune la internet fix si peste 85% dintre ele un abonament la servicii de retransmisie a programelor audiovizuale.

Publicatia Business Review organizeaza, luni, conferinta cu tema "Focus pe Telecom", in care se discuta despre trendurile pietei de profil si impactul noilor tehnologii asupra mediului de afaceri.

#acoperire internet, #utilizatori internet, #servicii comunica ii Romania , #Utilizatori internet