"Adopta un cardinal", cel mai recent site in voga la Vatican

Duminica, 10 Martie 2013, ora 10:44
1249 citiri
"Adopta un cardinal", cel mai recent site in voga la Vatican
Vaticanul şi-a dat binecuvântarea pentru un nou site german, denumit "Adoptă un cardinal"

Vaticanul si-a dat binecuvantarea pentru un nou site german, denumit "Adopta un cardinal", care permite utilizatorilor sa se roage pentru un cardinal ales aleatoriu de un computer, cu cateva zile inainte de conclavul care va desemna noul papa.

"Cardinalii au fost informati in legatura cu existenta acestui site. Multi oameni s-au inscris deja pe site", a declarat purtatorul de cuvant al Vaticanului.

"Exista o miscare a rugaciunii, stimulata cu ajutorul acestui site", a adaugat parintele Federico Lombardi.

Potrivit administratorilor site-ului www.adoptacardinal.org, peste 350.000 de persoane s-au inscris deja. Utilizatorul isi scrie numele, o adresa de e-mail si apoi, printr-un simplu click, el primeste numele cardinalului care a fost selectionat pentru el.

"Cardinalii au nevoie ca oamenii sa se roage pentru ei", a declarat Ulli Heckl, in varsta de 37 de ani, una dintre creatoarele site-ului, membra a Youth 2000, o miscare catolica internationala care sprijina aceasta initiativa.

Conclavul pentru desemnarea viitorului papa va incepe marti 12 martie, anunta Serviciul de presa al Vaticanului, citat de AFP.

#site adopta cardinal, #alegere papa 2013, #conclav papa 2013 , #Utilizatori internet