Adolescentii si copiii au si 500 de persoane in lista de Messenger, unele necunoscute

Luni, 03 Mai 2010, ora 14:37
1532 citiri
Adolescentii si copiii au si 500 de persoane in lista de Messenger, unele necunoscute

Aproape trei sferturi dintre adolescenti si jumatate dintre copii utilizeaza internetul trei ore pe zi, iar unii dintre ei au si cate 500 de contacte in lista de Messenger, chiar daca nu cunosc persoanele cu care se imprietenesc in mediul virtual, potrivit unui studiu realizat de "Salvati Copiii", informeaza Mediafax.

Astfel, 70% dintre adolescenti folosesc zilnic internetul, parintii avand informatii eronate in legatura cu timpul dedicat de copiii lor jocurilor pe internet si retelelor sociale , se arata intr-un studiu realizat de organizatia "Salvati Copiii" privind utilizarea internetului in Romania de catre copii si adulti, initiat in septembrie 2009 si ale carui concluzii au fost prezentate, saptamana trecuta, la dezbaterea "Libertate si responsabilitate pe Internet".

De asemenea, 95% dintre copiii prezenti la dezbatere au conturi pe retelele sociale, iar unii dintre ei au chiar si 500 de contacte in lista de Messenger, informeaza, luni, "Salvati Copiii".

"Mai mult, copiii sunt fascinati sa adune cat mai multe contacte in lista de Messenger, cu toate ca nu stiu prea multe despre persoanele cu care se imprietenesc in mediul virtual. Cei mai multi dintre ei nu sunt deranjati de faptul ca prietenii lor le transmit ID-ul de Messenger si altor persoane, fara a le cere permisiunea", potrivit sursei citate.

Spre deosebire de parinti si profesori, care petrec pana la trei ore pe zi pe internet, copiii si adolescentii ajung sa dedice chiar si o zi intreaga jocurilor pe internet si retelelor de socializare.

Totodata, parintii estimeaza o frecventa a utilizarii de catre copii mult mai mica decat in realitate - cu 12% in cazul copiilor si cu aproape 30% in randul adolescentilor.

O discrepanta intre raspunsurile copiilor si perceptia parintilor s-a remarcat si in ceea ce priveste durata de utilizare a calculatorului si internetului de catre copii.

Jumatate dintre parinti afirma ca perioada zilnica petrecuta de copilul lor in mediul on-line este de maxim o ora, in timp ce copiii declara ca durata medie de utilizare a internetului este de trei ore in fiecare zi, potrivit studiului.

O alta concluzie relevanta este aceea ca, desi 67% dintre parinti afirma ca discuta cu cei mici despre experientele legate de internet, 18% dintre acestia nu solicita copiilor sa ii informeze inainte de a se intalni cu o persoana necunoscuta contactata pe internet.

Chiar daca gradul de folosire a internetului in randul adultilor este unul ridicat (55% dintre ei il folosesc zilnic), 92% dintre acestia admit ca nu stiu cui sa raporteze un continut on-line ilegal sau daunator copilului.

Psihologii avertizeaza ca este necesara o discutie intre parinti si copii privind timpul petrecut in fata calculatorului, problemele si situatiile intalnite in mediul online, nefiind suficienta protectia oferita de tehnologie.

Dezbaterea "Salvati Copiii" a fost organizata, joi, la Liceul Teoretic "Jean Monnet", alaturi de Kaspersky Lab. 

#internet, #retele, #socializare, #timp, #utilizare , #Utilizatori internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Experții confirmă: Cum să îți îmbunătățești semnalul Wi-Fi. Cele mai importante reguli
  2. Hoții au furat primul transport de telefoane Realme GT 6. Lansarea dispozitivului, în pericol să fie amânată
  3. Samsung revine cu noi funcționalități în actualizarea One UI 6.1.1. Ce oferă gigantul tech
  4. Metoda revoluționară prin care cancerul poate fi detectat din timp. Care este rolul inteligenței artificiale
  5. Google Chrome lansează o funcție extrem de utilă, disponibilă pentru utilizatorii de Android
  6. Ce înseamnă Google? Surpriza din spatele numelui celui mai popular motor de căutare
  7. Vești bune pentru șoferi! Android Auto lansează o nouă aplicație așteptată
  8. Răspunsurile înfricoșătoare ale unui preot creat de AI. Ce „sfaturi” le dădea robotul credincioșilor
  9. Apple pregătește iPhone 17 Slim, cel mai subțire și ușor model de până acum
  10. Japonia anunță o investigație oficială pe subiectul OZN. Ce incidente au fost raportate în regiune