Experții confirmă: Cum să îți îmbunătățești semnalul Wi-Fi. Cele mai importante reguli

Marti, 18 Iunie 2024, ora 22:11
558 citiri
Experții confirmă: Cum să îți îmbunătățești semnalul Wi-Fi. Cele mai importante reguli
FOTO GSMArena

Trucurile pentru îmbunătățirea semnalului Wi-Fi variază de la cele verosimile la cele de-a dreptul deplasate. Un aspect important este amplasarea routerului. Iată câteva sfaturi despre cum să-ți așezi routerul pentru a obține semnalul optim în locuință!

Routerele conectează dispozitivele noastre la internet prin trimiterea de semnale care direcționează traficul de date între telefoane, laptopuri și tablete, astfel încât să putem naviga pe internet fără probleme. Când semnalele lor sunt blocate sau perturbate, avem parte de un Wi-Fi de proastă calitate.

În primul rând, experții avertizează utilizatorii să nu instaleze dispozitivul în camera în care dorm și, dacă este posibil, să fie oprit pe timp de noapte pentru un somn cât mai odihnitor.

Unde să îți așezi routerul pentru un semnal optim?

Indiferent dacă este vorba despre acvarii sau alte recipiente mari de apă, acestea pot fi o problemă dacă sunt aproape de router, deoarece absorb frecvențele radio. De asemenea, ploaia poate afecta semnalul de afară, deoarece picăturile de apă pot absorbi parțial semnalul, rezultând o acoperire mai redusă.

Dacă routerul este lângă o oglindă mare, există șansa ca semnalele pe care le trimite acesta să fie deviate, creând zone moarte de semnal în locuință. Obiectele metalice pot avea același efect perturbator asupra semnalului Wi-Fi.

Nu plasa routerul lângă cuptorul cu microunde sau obiecte mari

Cuptoarele cu microunde pot perturba semnalul Wi-Fi din cauza radiațiilor care scapă din ele. Microundele produc efectiv un semnal radio la frecvența de 2,4 GHz, aceeași frecvență la care funcționează multe routere, provocând interferențe.

Semnalul de la router este ușor blocat de obstacole. Undele radio sunt mult mai scurte comparativ cu cele folosite în transmisia radio, așa că își pierd puterea destul de rapid. Păstrarea unui traseu liber între router și dispozitive poate face ca lucrurile să funcționeze mai bine. Pe scurt, nu-l ascunde în spatele canapelei.

Telefoanele fixe fără fir funcționează la aproximativ aceeași frecvență ca routerele Wi-Fi, așa că dacă pui cele două dispozitive unul lângă altul, poți avea parte de o conexiune lentă și de interferențe.

Similar, dispozitivele Bluetooth (precum căștile sau boxele wireless) pot interfera cu semnalele Wi-Fi. Perturbările sunt mai grave cu cât aceste obiecte sunt mai aproape de router. Ține dispozitivele Bluetooth la distanță pentru a vedea o îmbunătățire.

Nu așeza routerul lângă alte dispozitive electronice

Orice, de la monitoare pentru bebeluși la lumini fluorescente sau sisteme home cinema, poate emite frecvențe care interferează cu semnalul Wi-Fi. Încearcă să ții routerul departe de orice dispozitiv electronic care nu se conectează direct cu el.

...citeste mai departe despre "Experții confirmă: Cum să îți îmbunătățești semnalul Wi-Fi. Cele mai importante reguli" pe Ziare.com

#Internet, #WiFi, #router wireless , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9709 RON

0.0017

1 USD = 4.5670 RON

0.0202
  1. Cum va arăta omul din anul 3000: va avea al doilea rând de pleoape, spatele cocoșat și mâini încleștate. Ce stă în spatele schimbării drastice
  2. România a semnat un memorandum cu Google. Suma fantastică pe care gigantul tech o va investi în țara noastră ca să creeze o „regiune Google Cloud” în Europa
  3. Un avion privat Google a aterizat în România după un zbor direct din California. Cine ar putea fi la bord
  4. Datele personale ale peste 600.000 de clienți Emag, compromise într-o breșă de securitate la o firmă de facturare online
  5. Apple a transmis un avertisment pentru utilizatorii de iPhone-uri. Ce riscuri există
  6. Funcția din Google Maps care îi poate scăpa pe șoferi de amendă. Cum se activează
  7. Compania care ar putea să valoreze 50 de mii de miliarde de dolari în 10 ani. „Dacă inteligenţa artificială va continua să atragă clienţi”
  8. Cine e de vină pentru mega-pana IT care afectează companii aeriene, bănci și alte instituții de stat. De la ce a pornit totul
  9. Funcția pe care toți utilizatorii o așteptau de la căștile Samsung. Cum funcționează Voice Control
  10. Aplicația WhatsApp nu va mai funcționa pentru anumiți utilizatori. Află care sunt modelele de telefoane care vor avea probleme