UNESCO a lansat pe internet Biblioteca Mondiala a Stiintei

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 09:41
1585 citiri
UNESCO a lansat pe internet Biblioteca Mondiala a Stiintei
Foto: gemeaugaleria.wordpress.com

Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO) a anuntat lansarea pe internet a unei biblioteci stiintifice accesibile gratuit pentru studenti si comunitatea stiintifica, evenimentul avand loc cu ocazia Zilei mondiale a stiintei in folosul pacii, informeaza EFE.

Biblioteca Mondiala a Stiintei (WLoS, dupa numele in limba engleza) beneficiaza de colaborarea si patronajul revistei stiintifice 'Nature' si a laboratorului farmaceutic 'Roche' si urmareste ca asigure 'accesul studentilor din intreaga lume, in special a celor din regiunile sarace, la cele mai recente informatii stiintifice', a precizat un comunicat al UNESCO. In plus, ofera 'studentilor posibilitatea de a-si impartasi experientele si de a participa la dezbateri cu alti studenti', transmite Agerpres.

Pentru moment, biblioteca virtuala contine peste 300 de articole de referinta, 25 de volume si mai bine de 70 de inregistrari video oferite de revista 'Nature'. Cu ajutorul acestui instrument, UNESCO doreste sa sustina egalitatea de sanse, sa amelioreze calitatea invatamantului, sa promoveze stiinta si educatia si sa impulsioneze schimbul de bune practici dintre studenti si oamenii de stiinta.

#UNESCO lansare internet, #Biblioteca Mondiala a Stiintei , #Stiri IT