Synology anunta DiskStation Manager 7.0

Joi, 10 Decembrie 2020, ora 18:53
923 citiri
Synology anunta DiskStation Manager 7.0

Synology® Inc. a anuntat versiunea 7.0 a sistemului de operare DiskStation Manager - o platforma solida de gestionare a informatiei, cu fiabilitate testata si demonstrata la scara larga. Noul DSM, prezentat in cadrul evenimentului 2021 AND BEYOND, aduce noi tehnologii pentru stocare, back-up si hybrid cloud.

"Cantitati mari de date sunt supuse procesarii, fie pentru analiza datelor, inteligenta artificiala, Internet of Things, telemedicina sau pentru alte inovatii. Toate acestea au un impact urias asupra stilului nostru de viata si a modului in care facem afaceri, formand o economie a datelor in care detinerea a cat mai multe date iti ofera un avantaj competitiv fata de ceilalti." a declarat Philip Wong, Synology Founder and Chief Executive Officer. "Synology este dedicat dezvoltarii pe DSM, platforma noastra principala pentru rezolvarea provocarilor de securitate, fiabilitate si management. Proiectam solutii pentru toate categoriile de utilizatori, de la persoane fizice si pana la intreprinderi mari. Oferim toate acestea, astfel incat clientii nostri sa se poata concentra pe utilizarea datelor. Sunt incantat sa anunt ca DSM 7.0 va fi disponibil in 2021, oferind o experienta noua in gestionarea datelor."

DSM 7.0 imbunatateste toate aspectele sistemului de operare, de la gestionarea stocarii si interfata cu utilizatorul, pana la functionalitatea in cloud, cum ar fi monitorizarea pe scara larga a dispozitivelor si stocarea la cerere.

"Echipele noastre de dezvoltare au muncit din greu pentru a imbunatati fiabilitatea, performantele, scalabilitatea dar si felul in care utilizatorul interactioneaza cu DSM 7.0", a declarat Derren Lu, Executive VP of Operating System & Application Group. "Incepand cu elementele de baza, am modernizat complet subsistemele de stocare, interfata de lucru si ne-am intors la plansa de proiectare pentru a face procesul de autentificare mai usor si mai sigur. Ne-am concentrat sa inovam prin crearea de aplicatii si instrumente puternice, usor de utilizat, oferindu-le clientilor nostri posibilitatea de a-si gestiona mai usor datele."

Incepand cu elementele fundamentale, noile functii de stocare din DSM vor simplifica si accelera foarte mult fluxurile de lucru ale administratorilor de sistem, oferind astfel practici de intretinere mult mai accesibile.

Functii inteligente si mai flexibile

Noua metoda de inlocuire a unitatilor de stocare este mult mai simpla. Cand o unitate este nominalizata pentru inlocuire, iar o noua unitate de stocare este introdusa, sistemul DSM va clona datele de pe vechea unitate pe noua unitate, fara a degrada fisierele. In acelasi timp, functia auto-repair faciliteaza gestionarea unitatilor de stocare de la distanta. Astfel, cand un spatiu de stocare este degradat si o unitate trebuie inlocuita, tot ce trebuie sa faceti este sa va logati in DSM si sa marcati spatiul respectiv pentru auto-repair. Un inginer de la fata locului va inlocui unitatea defecta, iar DSM va incepe imediat sa reconstruiasca matricea.

Memoria cache aflata pe SSD-uri este o modalitate excelenta de a creste performanta sistemului, iar DSM 7.0 permite acum utilizatorilor sa o adauge oricand sau sa o dezactiveze, fara a afecta serviciile. Noua functie SSD Cache Advisor este mai precisa, analizand datele I/O in timp real, rezultand sugestii mai bune pentru utilizator.

Imbunatatiri suplimentare de stocare

DSM 7.0 aduce, de asemenea, optimizari serioase subsistemelor, oferind:

*Performanta RAID 6 cu pana la 80% mai rapida

*Viteze SSD cash write-back cu pana la 200% mai mari

*Reparatii in RAID mai rapide si mai inteligente, reparand doar spatiul afectat

*Performanta sporita cu SSD cache si optiunea de fixare a metadatelor

*Suport pentru volume de pana la 1PB pentru sarcini de arhivare

*De-duplicare pe volum pentru cresteri semnificative ale eficientei stocarii (Disponibila ulterior)

Autentificare mai rapida si mai sigura

In DSM 7.0, autentificarea este mult mai flexibila datorita Synology Secure SignIn, o noua aplicatie mobila care permite administratorilor de sistem sa securizeze conturile fara efort. Folosind Secure SignIn, utilizatorii pot elimina parolele, autorizand cererile de conectare direct de pe telefoanele lor. De asemenea, Secure SignIn poate fi utilizat si ca metoda de autentificare secundara in modul de conectare cu doi pasi.

FIDO2 va fi si el introdus in noul DSM, oferind o metoda de autentificare sigura care poate fi utilizata cu cheile de securitate prin USB, Windows Hello si TouchID din macOS. La fel ca la Secure SignIn, FIDO2 poate inlocui sau suplimenta parolele, oferind utilizatorilor interferente minime si securitate suplimentara.

Fibre Channel Support & SAN Manager

DSM 7.0 accepta acum si protocoale FC (Fibre Channel). De asemenea, introducem noi caracteristici de tip "host alias" care elimina necesitatea de a ne aminti IQN-urile sau WWPN-urile si simplifica configurarea permisiunilor. Astfel, SAN Manager inlocuieste iSCSI Manager pentru gestionarea unificata a stocarii.

O mai buna gestionare a fotografiilor

Noua aplicatie Synology Photos se bazeaza pe functiile AI din Moments si pe flexibilitatea organizationala oferita de Photo Station. Utilizatorii pot face cu usurinta copii de siguranta ale fotografiilor de pe dispozitivele lor mobile sau de pe camere, pot rasfoi, filtra cu optiuni extinse si le pot organiza prin optiunile de Timeline sau Folder view. Alternativ, se pot crea albume dedicate, astfel incat fotografiile care corespund anumitor criterii sa fie adaugate automat.

Aplicatia Photos este o solutie complet locala, ceea ce inseamna ca nu este necesara conectivitate la retea pentru a efectua sarcini precum recunoasterea faciala, o cerinta obligatorie pentru a avea parte de confidentialitate absoluta.

Imbunatatiri suplimentare

DSM 7.0 include o serie de imbunatatiri de utilizare si functionalitate, oferind utilizatorilor existenti noi optiuni si capabilitati de gestionare.

* Consola de administrare Synology Drive afiseaza informatii mai clare si mai detaliate despre dispozitivele conectate, precum si despre ce fisiere sunt partajate extern si cat de frecvent se face acest lucru

* Delegarea administratorului permite departamentului IT sa aiba un control precis asupra permisiunilor administrative, evitand riscurile potentiale de securitate

* Exportul permisiunilor si urmarirea modificarilor imbunatatesc foarte mult capacitatile de audit ale administratorilor

* (Disponibil ulterior) Active Backup for Business va oferi back-up complet pentru platformele macOS si Synology DSM

Synology C2 Cloud

"Vedem viitorul infrastructurii IT ca o combinatie atat de solutii cloud, cat si de solutii locale. Diferite provocari necesita abordari diferite, iar Synology este in masura sa creeze produse inovatoare care sa maximizeze potentialul unic al ambelor", a declarat Jia-yu Liu, Vicepresedinte executiv al grupului Cloud si Backup.

"Platforma noastra de cloud Synology C2 a crescut considerabil de la crearea ei in urma cu peste trei ani, de aceea suntem incantati sa dezvaluim acum functiile noastre de generatie urmatoare care vor contribui la sporirea atat a solutiilor noastre existente, cat si a celor viitoare."

Stocare cloud la cerere

Hybrid Share ofera o solutie flexibila si rentabila pentru imbinarea stocarii locale cu stocarea in cloud. Acesta permite utilizatorilor sa extinda stocarea locala cu o stocare cloud la cerere si sa sincronizeze rapid datele pe mai multe site-uri, utilizand latimea de banda a acestora. De asemenea, permite folosirea functiei de cache local pentru datele cloud descarcate frecvent, oferind astfel un acces mai rapid.

Monitorizarea intregii flote

Active Insight permite monitorizarea tuturor NAS-urilor Synology din infrastructura, folosind doar un singur portal. Notificari personalizate pot fi create pentru a alerta administratorii cu privire la problemele potentiale care implica incarcarea procesorului, utilizarea stocarii, latenta de scriere si multe altele. De asemenea, administratorii pot crea grupuri personalizate si canale de comunicare pentru anumite echipe, astfel incat acestea sa poata raspunde in cel mai scurt timp posibil.

Backup fara limite

Bazandu-se pe robustetea lui Synology C2, Synology va introduce o noua solutie de protectie a datelor care permite backup direct pe Synology C2. Suportul pentru Windows si Windows Server, Linux, macOS, hipervizoare VMware sau Hyper-V, precum si platformele populare SaaS vor asigura suport complet pentru majoritatea mediilor IT. Capacitatea de stocare poate fi scalata pentru o rentabilitate maxima, iar abonatii se vor bucura de o flexibilitate foarte buna pentru plata serviciului.

Informatii suplimentare vor fi anuntate in 2021.

Disponibilitate

DSM 7.0 va fi disponibil ca o actualizare gratuita pentru dispozitivele Synology compatibile. Varianta Beta este disponibila accesand adresa http://sy.to/dsm7beta

#Synology, #DiskStation Manager 7 0, #DiskStation , #Stiri IT