Facebook a incheiat preluarea WhatsApp pentru aproape 22 de miliarde de dolari

Marti, 07 Octombrie 2014, ora 13:15
1414 citiri
Facebook a incheiat preluarea WhatsApp pentru aproape 22 de miliarde de dolari
trendblog.net

Facebook a finalizat procesul de preluare a WhatsApp, dupa ce Uniunea Europeana a aprobat vineri neconditionat tranzactia, valoarea achizitiei ridicandu-se, in final, la 21,6 miliarde de dolari, peste sumele vehiculate anterior.

Initial, in luna februarie a acestui an, Facebook urma sa plateasca 16 miliarde de dolari pentru serviciul de mesagerie. Ulterior, suma despre care s-a vorbit a fost de 19 miliarde de dolari, pentru ca, in cele din urma, tranzactia sa coste gigantul american 21,6 miliarde de dolari, relateaza The Wall Street Journal, citat de Mediafax.

Motivul cresterii sumei finale este avansul important, de peste 13%, pe care actiunile Facebook l-au inregistrat de la mijlocul lunii februarie pana luni, cand a fost incheiata tranzactia.

Facebook va plati patru miliarde de dolari in numerar si 14,3 miliarde in actiuni. In februarie, cand a fost anuntata tranzactia, cele 183,9 milioane de actiuni valorau 12 miliarde de dolari. In plus, fondatorii si angajatii WhatsApp vor primi actiuni in valoare de 3,57 de miliarde de dolari.

Saptamana trecuta, Comisia Europeana, autoritatea antitrust din Europa, a decis ca Facebook Messenger si WhatsApp, aplicatiile de mesagerie pentru smartphone-uri ale celor doua companii, nu sunt concurenti apropiati, astfel ca utilizatorii vor avea in continuare "o gama de optiuni" din care sa aleaga si in urma tranzactiei.

Preluarea WhatsApp de catre Facebook pentru 21,6 miliarde de dolari, anuntata in februarie, este cea mai mare achizitie a unui start-up in ultimii ani, cu mult peste tranzactia de un miliard de dolari prin care Facebook a preluat Instagram in 2012 sau achizitia pentru 8,5 miliarde de dolari a Skype de catre Microsoft.

Reteaua sociala Facebook are 1,3 miliarde de utilizatori in intreaga lume, 300 de milioane dintre acestia folosind, de asemenea, si aplicatia Facebook Messenger. WhatsApp, care ofera o solutie ieftina pentru inlocuirea mesajelor trimise pe telefon, are 600 de milioane de utilizatori la nivel mondial.

Preluarea WhatsApp reprezinta cea mai mare tranzactie din istorie pentru Facebook, care, astfel, isi asigura o prezenta importanta pe piata serviciilor de mesagerie pentru telefonia mobila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Facebook preluare WhatsApp, #WhatsApp Facebook , #Stiri IT