E oficial: CEO-ul Yahoo paraseste compania

Luni, 14 Mai 2012, ora 08:18
1497 citiri
E oficial: CEO-ul Yahoo paraseste compania

Yahoo a anuntat ca Scott Thompson, pana de curand CEO, nu mai lucreaza in companie. Consiliul de administratie l-a numit pe Fred Amoroso drept director al consiliului si pe Ross Levinsohn, drept director executiv interimar, cu incepere imediata.

Thompson a sustinut in CV ca este licentiat in computere la Stonehill College, dar institutia a inceput sa acorde diplome in acest domeniu la patru ani dupa ce acesta a absolvit. Thompson este licentiat in contabilitate la universitatea respectiva, scrie Mashable.

Thompson, care a fost anterior presedinte al PayPal, a devenit CEO al Yahoo in data de 4 ianuarie, dupa concedierea lui Carol Bartz, care nu a reusit sa protejeze compania de concurenta Google si Facebook.

Eroarea a fost descoperita initial de Dan Loeb, un investitor activist al Yahoo.

Potrivit All Things D, Yahoo va anunta public ca Thompson paraseste compania din "motive personale". Thompson, pe de alta pare, va invoca motive medicale.

Saptamana trecuta Thompson a incercat sa explice eroare, dand vina pe o firma de headhunting care a adaugat informatia falsa in CV-ul sau, cand a fost angajat pentru un job in cadrul eBay, in anii 2000. Firma respectiva a raspuns acuzatiei, oferind Yahoo o copie a CV-ului lui Thompson care le-a fost inmanat, cu informatia falsa inclusa.

Ross Levinsohn, noul CEO interimar, este seful media al Yahoo la nivel global. LEvinsohn a condus recent divizia americana a Yahoo, inclusiv vanzarile de publicitate.

Chiar daca este dat afara, Thompson va lua multi de bani de la Yahoo. Conform contractului, el are un salariu anual de un milion de dolari, la care se adauga doua milioane de dolari pentru atingerea unor tinte, un milion de dolari din acestia fiind garantat.

De altfel, in contract sunt incluse si actiuni in valoare de 11 milioane de dolari pe care ar urma sa le primeasca pe parcursul a trei ani. Inca cinci milioane de dolari in actiuni i-au fost oferite pentru a-l atrage in functia de CEO care ramasese neocupata pentru mai multe luni.

Thompson a obtinut sapte milioane de dolari in compensatii pentru ca a parasit functia de conducere a PayPal pentru a se alatura echipei Yahoo, bani pe care probabil compania nu ii va putea primi inapoi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#demisie CEO Yahoo, #Scott Thompson demisie Yahoo, #Yahoo Scott Thompson CV , #Stiri IT