Dependenta de Internet, in scadere in randul adolescentilor sud-coreeni

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 14:01
2380 citiri
Dependenta de Internet, in scadere in randul adolescentilor sud-coreeni

Circa 4% din adolescentii sud-coreeni risca sa devina dependenti de Internet, insa numarul acestora este in scadere datorita cresterii gradului de constientizare a pericolelor pe care le presupune prea mult timp petrecut pe Internet, potrivit unui sondaj guvernamental ale carui rezultate au fost publicate miercuri, informeaza Xinhua.

Sondajul, la care au participat aproximativ 1,74 de milioane de elevi din clasele a patra, a cincea si a noua, a relevat faptul ca 68.044 dintre acestia, respectiv 3,9%, sunt in pericol de a deveni dependenti de Internet, potrivit Ministerului sud-coreean al egalitatii intre sexe si familiei.

Insa tot potrivit acestui studiu, efectuat in martie - aprilie 2012, numarul adolescentilor care risca sa devina dependenti de Internet este in scadere din 2009.

Numarul elevilor de clasa a patra si a cincea a scazut cu 14.667 si, respectiv, 8.866 in 2011, comparativ cu anul trecut, iar cel al elevilor de clasa a noua a scazut, de asemenea, cu 11.482 in 2012, fata de anul trecut.

Un oficial guvernamental a afirmat ca scaderea numarului de adolescenti care risca sa devina dependenti de Internet poate fi atribuit unui grad mai ridicat de constientizare a pericolelor pe care le presupune prea mult timp petrecut pe Internet.

#dependenta Internet Coreea Sud, #Internet adolescenti sud coreeni , #Stiri IT