Adnaliser, un nou instrument de masurare pentru industria de publicitate

Miercuri, 09 Mai 2012, ora 14:14
1401 citiri
Adnaliser, un nou instrument de masurare pentru industria de publicitate

TradeAds Interactive lanseaza Adnaliser, un nou instrument de masurare a eficientei campaniilor de comunicare, care se bazeaza pe un mecanism care stabileste gradul de vizibilitate al bannerelor din campanii, potrivit unui comunicat de presa.

Astfel, Adnaliser introduce pe piata de publicitate online conceptul de "impresii vizibile" care desemneaza numarul de bannere vazute efectiv de utilizatorul de Internet. In urma efectuarii unei cercetari si a unor studii preliminare, echipa TradeAds a constatat faptul ca 40% din bannerele livrate nu sunt niciodata vazute de utilizatori.

"Ne-am dorit sa aducem acest concept de impresii vizibile si pe piata online din Romania, in conditiile in care in Europa exista foarte putine produse ce aplica o tehnologie similara cu cea a software-ului nostru", a declarat Valentin Oeru, Director Executiv TradeAds Interactive.

Parametrii conform carora se stabileste gradul de vizibilitate a bannerelor sunt: procentul din suprafata medie a bannerului vazuta de utilizator si timpul cat utilizatorul a vazut reclama. Mecanismul pe care se bazeaza Adnaliser este acela de a colecta prin intermediul unui cod JavaScript informatii privind comportamentul bannerului pe site. Adnaliser evalueaza si raporteaza astfel fiecare impresie in contextul real al procesului.

TradeAds va lansa un nou criteriu de masurare si evaluare pe piata de publicitate online

"In perioada urmatoare vom introduce in acest instrument un alt criteriu de masurare si evaluare: analiza campaniilor online in termeni de GRP. Astfel speram ca vom aduce si mai aproape de piata de marketing comunicarea online. Masurarea la nivel de audienta si compararea cu audienta din TV este urmatorul pas firesc in planificarea si analiza campaniilor de comunicare online", a mai declarat reprezentantul TradeAds.

#campanii publicitare Adnaliser, #Adnaliser publicitate online, #masurarea campaniilor de comunicare, #vizualizare bannere Internet , #Stiri IT