Zuckerberg a explicat cum va proceda Facebook cu stirile false

Vineri, 16 Decembrie 2016, ora 10:22
2697 citiri
Zuckerberg a explicat cum va proceda Facebook cu stirile false
Foto: Facebook/Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg a anuntat ca Facebook va incepe marcarea stirilor false cu anumite etichete de avertizare. Concret, stirile cu informatii false - care au fost publicate cu intentia de a-i manipula pe utilizatori - vor fi marcate cu un "steag" de catre reteau sociala.

Aceste etichete de avertizare vor functiona prin introducerea unui mesaj rosu sub titlul stirii false, cu textul "disputat".

Utilizatorii vor putea sa acceseze sectiunea "de ce este disputat?" pentru a afla mai multe informatii.

Angajatii Facebook nu vor fi ei cei care verifica stirile. Mark Zuckerberg a spus in repetate randuri ca "nu vrem sa fim noi arbitrii adevarului, dar in schimb ne vom baza pe comunitate si pe parti terte de incredere".

Aceste parti terte vor fi reprezentate de organizatii de "fact-checking", care si-au luat un angajament fata de Codul International de Principii de Fact Checking. Aceste principii de fact-checking au fost redactate de catre organizatia de jurnalisti Poynter. Cateva zeci ...citeste mai departe despre "Zuckerberg a explicat cum va proceda Facebook cu stirile false" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Facebook stiri false, #verificare stiri false Facebook, #informatii false Facebook, #marcare stiri false , #Stiri Internet