YouTube schimbă din nou regulile privind filmările care conţin înjurături. Decizia care a atras furia unui număr important de creatori

Luni, 16 Ianuarie 2023, ora 08:40
522 citiri
YouTube schimbă din nou regulile privind filmările care conţin înjurături. Decizia care a atras furia unui număr important de creatori
You Tube schimbă regulile FOTO Pixabay

Ca urmare a reacţiei creatorilor de conţinut ce s-au trezit cu monetizarea oprită, YouTube promite că va modifica, din nou, politica privind înjurăturile.

În noiembrie, YouTube anunţa o serie de măsuri împotriva creatorilor de conţinut care înjură. Erau vizate atunci în special clipurile în care se auzeau înjurături în primele 15 secunde.

Împotriva acestora, YouTube decidea, de la caz la caz, limitarea reclamelor afişate sau demonetizarea completă, ceea ce punea autorul filmării în imposibilitatea de a mai câştiga bani de pe urma filmării în cauză.

Decizia YouTube a atras furia unui număr important de creatori, care au considerat-o nedreaptă mai ales pentru faptul că aceasta era aplicată retroactiv - erau penalizate inclusiv filmări vechi, postate înainte să intre noua regulă în vigoare.

Unii din creatorii de conţinut au protestat postând exact genul de filmări pe care YouTube a decis să le penalizeze, doar că înjurăturile, de această dată, erau îndreptate chiar spre şefii platformei.

Ca urmare a reacţiilor negative, YouTube anunţă acum că va aduce anumite ajustări privind regulile care vizează înjurăturile, însă, nu spune cum vor fi modificate acestea.

Cert este că şefii platformei video se tem că anumiţi advertiseri, precum Apple sau Disney, care sunt mai sensibili la limbajul folosit, şi-ar putea opri campaniile de publicitate derulate pe YouTube din cauza limbajului colorat. ...citeste mai departe despre "YouTube schimbă din nou regulile privind filmările care conţin înjurături. Decizia care a atras furia unui număr important de creatori" pe Ziare.com

#You Tube, #reguli, #injuraturi , #Stiri Internet