Yahoo: profit cu 50% mai mare

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 11:36
1433 citiri
Yahoo: profit cu 50% mai mare

Profitul net al Yahoo a crescut cu 50,8% in trimestrul al doilea, la 213,3 milioane de dolari, peste estimarile analistilor, insa veniturile au fost sub asteptari, din cauza scaderii cheltuielilor companiilor pe publicitate, determinand scaderea actiunilor companiei cu peste 6%, transmite Reuters.

Veniturile sub asteptari ridica noi semne de intrebare in privinta eforturilor Yahoo de a-si consolida trendul de crestere a vanzarilor, dar si in ceea ce priveste situatia de pe piata publicitatii pe internet.

Desi compania a reusit sa-si imbunatateasca atat profitul, cat si marja de castig, investitorii si directorii s-au concentrat pe partea de venituri.

Directorul general al Yahoo, Carol Bartz, a declarat ca principalul obiectiv al companiei este majorarea veniturilor, strategia fiind de a adauga tot mai multe servicii video si de socializare online pentru a atrage cat mai multi utilizatori.

Veniturile totale ale Yahoo au crescut usor in trimestrul al treilea fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 1,57 miliarde de dolari la 1,6 miliarde de dolari, iar profitul net a urcat de la 141,4 milioane de dolari la 213,3 milioane de dolari.

Venitul net insa, care exclude vanzarile derulate impreuna cu site-uri partenere, a fost de 1,13 miliarde de dolari, in timp ce analistii estimau 1,16 miliarde de dolari.

Actiunile Yahoo au scazut cu 6,1% in tranzactiile futures derulate pe piata Nasdaq dupa inchiderea sedintei de marti si prezentarea rezultatelor.

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
#yahoo, #profit, #afaceri, #venituri , #Stiri Internet