Wikipedia inchide portile miercuri

Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 09:18
1216 citiri
Wikipedia inchide portile miercuri

Versiunea in limba engleza a enciclopediei virtuale Wikipedia nu va mai putea fi accesata timp de 24 de ore, miercuri, in semn de protest fata de proiectul de lege impotriva pirateriei pe internet 'Stop Online Piracy Act' (SOPA) pe care-l dezbate Congresul SUA, informeaza marti EFE.

Comunitatea Wikipedia a optat pentru a opri accesul la versiunea in engleza a Wikipedia timp de 24 de ore, in semn de protest fata de propunerile legislative din Statele Unite, a semnalat pe site-ul sau Fundatia Wikimedia.

Proiectul de lege SOPA si versiunea sa din Senat vor dauna Internetului liber si deschis si vor oferi noi intrumente pentru cenzurarea de site-uri internationale in SUA, a adaugat Fundatia.

Wikipedia face parte din platforma Netcoalition.com, in care s-au unit Google, Yahoo!, Facebook, Foursquare, Twitter, Amazon, Mozilla, AOL, eBay, PayPal, IAC, LinkedIn, OpenDNS si Zynga in incercarea de a paraliza initiativa legislativa.

Google si Facebook au lasat deschisa posibilitatea de a-si inceta serviciile.

Proiectul 'Stop Online Piracy Act' ar permite Departamentului de Justitie american sa urmareasca si sa deconecteze orice particular sau intreprindere care ar putea fi acuzata de utilizarea de material protejat de drepturi de autor in SUA si in afara tarii.

#wikipedia, #suspendare Wikipedia, #Wikipedia SOPA, #protest SOPA , #Stiri Internet