Wikipedia are nevoie de ajutorul cititorilor

Joi, 12 Iulie 2012, ora 14:16
1151 citiri
Wikipedia are nevoie de ajutorul cititorilor

Wikipedia planuieste sa ceara utilizatorilor sa ofere sugestii pentru a imbunatati articolele de pe site-ul sau. Aceste sugestii vor fi incluse in cadrul articolelor sale prin intermediul editorilor.

Oficialii Wikipedia au spus ca noul intrument poate ajuta cititorii sa devina editori in timp, potrivit IT News.

Din 2010, Wikipedia lucreaza cu instrumentul Article Feedback, ajuns deja la versiunea V4, care permite o evaluare a materialelor, acesta fiind situat in partea de jos a articolelor. Cititorii pot sa evalueze o pagina cu note intre 1 si 5, utilizand patru indicatori: increderea, obiectivitatea, caracterul complet al informatiilor si calitatea scrisului.

A cincea versiune a instrumentului Article Feedback are ca scop oferirea de noi mijloace prin care cititorii sa contribuie la crearea enciclopediei, conform Wikimedia. Noua versiune a Article Feedback le cere cititorilor sa propuna sugestii legate de articolele pe care le citesc si ii invita pe editori sa imbunatateasca materialele pe baza feedback-urilor.

Wikimedia Foundation testeaza noul instrument in cazul unei parti a Wikipedia in limba engleza, urmand sa il extinda in curand.

#Wikipedia editori, #Wikipedia articole, #evaluare articole Wikipedia, #cititori Wikipedia evaluare articole , #Stiri Internet