Wikileaks: Snowden cere azil in alte sase tari

Sambata, 06 Iulie 2013, ora 12:15
1676 citiri
Wikileaks: Snowden cere azil in alte sase tari

Fostul consultant al Agentiei Nationale de Securitate NSA Edward Snowden, cautat pentru spionaj de Statele Unite si blocat de 13 zile intr-un aeroport din Moscova, a cerut azil in alte sase tari, a anuntat vineri Wikileaks, fara a preciza despre ce tari este vorba, relateaza AFP.

Edward Snowden, care anterior a trimis cereri de azil in 21 de tari, "a solicitat azil in alte sase tari", a declarat site-ul fondat de Julian Assange, pe contul de Twitter.

Acest site, aflat la originea divulgarii a mii de documente secrete, a precizat ca nu va divulga "pentru moment" numele celor sase tari in care Edward Snowden a solicitat azil, "de teama unei tentative de ingerinta din partea Statelor Unite".

Situatia fugarului american, aflat la originea dezvluirilor despre un program secret american de supraveghere a comunicatiilor mondiale, s-a lovit de refuzul a numeroase tari de a-i acorda azil.

Franta si Italia au anuntat joi ca nu il vor primi, alaturandu-se astfel Germaniei, Braziliei, Norvegiei, Indiei, Poloniei, Islandei, Austriei, Finlandei, Olandei si Spaniei.

Tanarul in varsta de 30 de ani a renuntat la cererea de azil depusa in Rusia dupa ce presedintele Vladimir Putin i-a cerut sa puna capat dezvaluirilor care afecteaza Statele Unite.

#azil Snowden, #Edward Snowden Moscova , #Stiri Internet