Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

WhatsApp umbla serios la setarile de siguranta: introduce sistemul de dubla verificare

WhatsApp umbla serios la setarile de siguranta: introduce sistemul de dubla verificare

Dupa adaugarea tehnologiei de criptare a mesajelor, WhatsApp ridica si mai mult stacheta securitatii pentru utilizatorii sai, prin adoptarea unui sistem de verificare dubla.

In cazul unei aplicatii de chat, cum este WhatsApp, informatiile utilizatorilor pot fi interceptate din doua directii. Pe de o parte, acestea ar putea fi interceptate in timpul transferului de la un device la altul, problema pe care WhatsApp a rezolvat-o prin criptare.

Pe de alta parte, comunicarea poate fi interceptata prin intrarea fizica in posesia dispozitivului. Cum nu toate telefoanele dispun de autentificare pe baza amprentei, dezvoltatorii de aplicatii care includ informatii sensibile sunt datori, la randul lor, sa faca eforturi pentru a creste securitatea la nivelul aplicatiei.

Acesta din urma este considerentul pentru care dubla verificare este binevenita in cazul WhatsApp, aplicatie care se bucura in prezent de 1,2 miliarde de utilizatori, fiind si cea mai populara din zona de chat, la ora actuala.

In mod obisnuit, verificarea utilizatorilor de WhatsApp se face prin intermediul numarului de telefon. Dubla verificare presupune adaugarea a inca unei metode de verificare. In cazul WhatsApp, aceasta metoda suplimentara va consta in crearea unui cod format din sase cifre.

Noua facilitate va fi optionala si va putea fi activata din sectiunea Account a meniului de configurarea aplicatiei. Aceasta va putea fi regasita sub denumirea "Two-step verification". Din cate se pare, utilizatorul va trebui sa-si confirme identitate prin introducerea codului din sase cifre o data la fiecare sapte zile.

Dubla autentificare este in curs de propagare pe toate platformele pe care ruleaza WhatsApp, o parte a utilizatorilor putand deja sa o activeze, in timp ce altii vor mai avea de asteptat cateva zile.

Citeste si cat de sigura este aplicatia pentru Android. ...citeste mai departe despre "WhatsApp umbla serios la setarile de siguranta: introduce sistemul de dubla verificare" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2937 ori