WhatsApp lanseaza o noua facilitate in stil Google Maps

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 08:55
1023 citiri
WhatsApp lanseaza o noua facilitate in stil Google Maps
Foto: WhatsApp

Utilizatorii popularei aplicatii de chat WhatsApp vor avea cat de curand posibilitatea de a-si impartasi unii altora in timp real coordonatele geografice.

WhatsApp intra in randul aplicatiilor care ofera ceea ce in termeni de specialitate se numeste "location sharing" - transmiterea, respectiv vizualizarea pozitiei geografice cu ajutorul GPS-ului si a conexiunii la Internet.

Orice utilizator al aplicatiei va putea sa-si transmita pozitia uneia sau mai multor persoane.

Noua facilitate va functiona in timp real, iar cei carora le este transmisa pozitia vor putea sa-l urmareasca pe o harta, in timp ce se deplaseaza, pe cel care a initiat aceasta functie.

Transmiterea pozitiei poate fi realizata apasand butonul de atasamente si alegand optiunea Location, iar apoi Share Live Location. Cel care initiaza aceasta optiune poate alege un interval de timp pentru care se face transmiterea in timp real a pozitiei. Poate fi vorba de 15 minute, o ora sau opt ore si, de asemenea, exista posibilitatea opririi in orice moment.

Transmiterea pozitiei in timp real este posibila atat individual, cat si pentru grupuri. Orice membru al unui grup isi poate partaja pozitia, astfel incat fiecare utilizator sa vada unde se afla ceilalti participanti si sa transmita in acelasi timp propria pozitie.

Ca orice informatie trimisa si primita prin intermediul WhatsApp, partajarea pozitiei geografice este criptata, astfel incat interceptarea acesteia, desi nu este imposibila, nu se afla nici la indemana oricui.

WhatsApp nu este prima aplicatie care ofera o facilitate de acest gen. Facebook Messenger, Google Maps sau iMessage detin deja functii similare, insa asta nu inseamna ca cel putin o parte din cei peste 1,2 miliarde de utilizatori WhatsApp nu vor aprecia noua optiune.

Exista destule situatii in care aceasta facilitate poate fi utila. De exemplu, copiii le pot transmite pozitia geografica in timp real parintilor, pentru ca acestia din urma sa stie unde se afla.

Noua functie va fi implementata treptat pe parcursul urmatoarelor saptamani si va fi disponibila atat pe Android, cat si pe iOS.

Citeste si despre doua feluri prin care scapi de batai de cap pe WhatsApp, blocand pe cine vrei ...citeste mai departe despre "WhatsApp lanseaza o noua facilitate in stil Google Maps" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#WhatsApp localizare geografica , #Stiri Internet