WhatsApp a cazut azi-noapte in toata lumea, dupa ce miercuri fusese atacat de hackeri. Ce spune compania

Joi, 04 Mai 2017, ora 10:45
1677 citiri
WhatsApp a cazut azi-noapte in toata lumea, dupa ce miercuri fusese atacat de hackeri. Ce spune compania
Foto: Facebook/WhatsApp

Aplicatia WhatsApp nu a functionat temporar in noaptea de miercuri spre joi, in toate colturile lumii, inclusiv in Romania.

Cum aplicatia are un miliard de utilizatori, oameni din toata lumea au luat cu asalt retelele sociale, unde hastagul #whatsappdown a devenit extrem de popular.

Serviciul de mesagerie a recunoscut ca a existat o problema, care intre timp a fost rezolvata, insa nu a oferit si un motiv pentru aceasta. "Azi, la primele ore, utilizatorii WhatsApp din toate partile lumii nu au putut accesa WhatsApp timp de mai multe ore. Am rezolvat problema si cerem scuze pentru inconvenient", a transmis un purtator de cuvant al serviciului, citat de Tech Crunch.

Frustrarile utilizatorilor au curs in special pe Twitter:

When whatsapp is down: #whatsappdown pic.twitter.com/Unh1Guzbph- Carlos👅 (@carlositorresr) May 3, 2017

Whatsapp right now: #whatsappdown pic.twitter.com/aViiWkiYbl- Carlos👅 (@carlositorresr) May 3, 2017

When you can't message on #WhatsApp #whatsappdown #MANDOWN #help #rt pic.twitter.com/YtC1vsrkfP- SR (@Shofique_rahman) May 3, 2017

#whatsappdown everyones reaction now 👀 pic.twitter.com/a6zb25haaE- Faraz Malik (@farazmalik08) May 3, 2017

Caderea de azi-noapte vine in contextul in care, miercuri, utilizatorii acestui serviciu au fost atentionati asupra unei campanii de phishing derulata de catre infractorii cibernetici.

"Utilizatorii serviciului de mesagerie WhatsApp sunt vizati de o campanie de phishing. Atacatorii incearca sa obtina imputernicirile lor printr-o metoda de 'validare' a datelor. Mai precis, victima primeste un mesaj prin care i se cere 'verificarea' datelor contului, pentru a putea beneficia in continuare de gratuitatea serviciului.

Echipa CERT-RO recomanda ignorarea unor asemenea mesaje si in special evitarea accesarii link-urilor pe care le contine!".

Serviciul de mesagerie instant WhatsApp, detinut de Facebook, aniverseaza anul acesta opt ani de la lansare. Prin aceasta aplicatie se trimit in fiecare zi circa 50 de miliarde de mesaje, peste 3,3 miliarde de fotografii, 760 de milioane de videoclipuri si 80 de milioane de GIF-uri.

Citeste si despre o alta problema cu care se confrunta utilizatorii serviciului. ...citeste mai departe despre "WhatsApp a cazut azi-noapte in toata lumea, dupa ce miercuri fusese atacat de hackeri. Ce spune compania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#WhatsApp cazut miercuri noapte, #WhatsApp probleme, #WhatsApp utilizatori, #WhatsApp probleme tari , #Stiri Internet