Vreti sa stiti cum va arata viitorul? Stati cu ochii pe inovatori ca Jeff Bezos si Elon Musk

Duminica, 09 Aprilie 2017, ora 06:33
1308 citiri
Vreti sa stiti cum va arata viitorul? Stati cu ochii pe inovatori ca Jeff Bezos si Elon Musk
Foto: Twitter/SpaceX

Sunt doi dintre cei mai bogati oameni din lume: unul domina comertul electronic global, celalalt a pornit o revolutie impotriva combustibililor fosili si sunt departe de a-si fi spus ultimul cuvant in domeniul inovatiei.

Dimpotriva, Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, si Elon Musk, seful Tesla si SpaceX, ridica stacheta atat de sus incat putem spune ca cei doi concureaza intr-o lume numai a lor, noteaza CNN.

Acest lucru devine din ce in ce mai clar pe masura ce strategiile prin care urmaresc sa cucereasca noi teritorii, fie ca vorbim de cumparaturi, de masini sau de spatiu, prind contur.

Iata cateva dintre cele mai recente evolutii ale planurilor prin care Bezos si Musk vor sa ajunga la urmatorul nivel, aducand implicit viitorul mai aproape:

Compania lui Jeff Bezos a anuntat ca va deschide doua supermarketuri drive-through in Seattle. Este o reafirmare a interesului sau pentru industria alimentara, o piata cu un potential urias care se afla cu precadere in sfera offline-ului si care poate transforma Amazon in prima companie de 1.000 de miliarde de dolari.

Valoarea actiunilor companiei a crescut puternic in ultima vreme, propulsandu-l pe Jeff Bezos pe pozitia a doua in topul celor mai bogati oameni din lume, pozitie detinuta anterior de investitorul Warren Buffett. Averea sefului Amazon depaseste 75 de miliarde de dolari.

Intentiile sale de a revolutiona modul in care oamenii cumpara mancare au fost exprimate si in decembrie anul trecut, cand a lansat un magazin alimentar fara case de marcat si fara cozi. Magazinul, care este deschis in prezent doar pentru angajati, a intampinat o serie de probleme tehnice, astfel incat lansarea pentru publicul larg a fost amanata. Insa, asa cum Bezos le-a transmis investitorilor Amazon la finele anului trecut, esecul si inovatia merg mana-n mana.

Amazon va deschide magazinul viitorului: Fara casa, fara cozi, fara cash (Video)

Interesele sale nu se invart doar in jurul comertului, offline sau online. Pe 5 aprilie, Bezos, care a intrat alaturi de Musk si de alti miliardari in cursa pentru cucerirea spatiului, a prezentat primele imagini ale capsulei de pasageri New Shepard construita de compania sa spatiala Blue Origin.

Honored to receive the Goddard Trophy from @SpaceClubNews for the achievements of #NewShepard and congrats to all the other awardees! pic.twitter.com/NCsCrOdoZ2- Blue Origin (@blueorigin) March 13, 2017

Cu aceasta ocazie, a anuntat ca va vinde actiuni Amazon in valoare de 1 miliard de d ...citeste mai departe despre "Vreti sa stiti cum va arata viitorul? Stati cu ochii pe inovatori ca Jeff Bezos si Elon Musk" pe Ziare.com

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
La câteva luni de la lansarea oficială, Tesla cheamă mașinile Cybertruck în service. Care este motivul
La câteva luni de la lansarea oficială, Tesla cheamă mașinile Cybertruck în service. Care este motivul
Datorită unei probleme cu pedala de accelerație care poate rămâne blocată, Tesla a chemat în service toate modelele Cybertruck. Mașina, cunoscută pentru designul său inovator și...
#Jeff Bezos Elon Musk, #Elon Musk SpaceX, #Jeff Bezos Blue Origin, #Amazon, #tesla , #Stiri Internet