Vrei sa nu mai dai in gropi? Un oras din Romania are aplicatie care masoara starea drumurilor

Marti, 12 Decembrie 2017, ora 22:41
1044 citiri
Vrei sa nu mai dai in gropi? Un oras din Romania are aplicatie care masoara starea drumurilor
Foto: Arhiva Ziare.com

O aplicatie care masoara starea tehnica a drumurilor a fost lansata, marti, pentru prima data in Romania, la Galati, de reprezentanti ai Universitatii Urbino din Italia.

Cu ajutorul aplicatiei pot fi furnizate informatii privind existenta de gropi sau denivelari ale soselelor parcurse de soferii utilizatori.

Pe baza informatiilor, autoritatile pot concepe strategii pentru intretinere si refacerea strazilor.

Aplicatia, denumita SmartRoadSense, a fost prezentata, marti, la Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati.

La eveniment au participat reprezentanti ai Universitatii Urbino din Italia, ai institutiei de invatamant din Galati si studenti.

Cu ajutorul aplicatiei, care se instaleaza de catre soferi pe telefonul mobil, se pot transmite informatii care formeaza o harta si care masoara starea tehnica a structurii rutiere stradale prin vibratiile transmise in timp real in momentul conducerii vehiculului.

Aceste informatii sunt prelucrate de softul Smart Road Sense, realizat de Universitatea de informatica din Urbino.

"Dorim sa implicam publicul, cetatenii, sa contribuie la sustenabilitatea drumurilor si infrastructurii drumurilor.

Asa ca luam avantajul telefoanelor inteligente care contin diferiti senzori, cum este accelerometrul, si pot simti vibratiile masinii, iar in acest fel putem inregistra date despre drumuri, fara interventia utilizatorilor prin aceasta aplicatie.

Datele sunt colectatate in anonimat si sunt adunate intr-un server, fiind calculate si studiate pentru a imbunatti infrastructura soselelor", a spus Alessandro Bogliolo, profesor si coordonator al proiectului SmartRoadSens de la Universitatea Urbino din Italia.

Aplicatia este gratuita, poate fi descarcata de orice persoana, astfel incat autoritatile pot concepe strategii pentru intretinere si refacere a strazilor.

Citeste si despre aplicatia de la Cluj care te ajuta sa gasesti loc de parcare si te anunta daca ti s-a ridicat masina ...citeste mai departe despre "Vrei sa nu mai dai in gropi? Un oras din Romania are aplicatie care masoara starea drumurilor" pe Ziare.com

#aplicatie monitorizare drumuri, #gropi drumuri aplicatie soferi , #Stiri Internet