Vrei sa creezi propriul joc pe calculator? Inovatia unor programatori romani te ajuta

Duminica, 12 Iulie 2015, ora 10:53
1215 citiri
Vrei sa creezi propriul joc pe calculator? Inovatia unor programatori romani te ajuta
Foto: Arhiva Ziare.com

Compania romaneasca de jocuri pe calculator MadSkin Studios a lansat un program care iti permite sa creezi propriul joc, fara sa ai cunostinte de programare, iar acum proiectul a primit prima runda de finantare de la un investitor privat din tara noastra.

Programul se numeste Glue Engine si este un motor grafic menit sa faca "dezvoltarea jocurilor mult mai accesibila utilizatorilor care nu au mai creat jocuri", potrivit unui comunicat al companiei remis Ziare.com.

Proiectul, care a luat nastere in decembrie 2013, va capata amploare acum ca a primit o finantare in valoare de 25.000 de euro.

Platit sa se joace pe calculator - Ce inseamna cu adevarat "jobul de vis" al unui game tester

Glue Engine a fost dezvoltat la finalul lui 2013 de Alexandru Matei, care are o experienta de zece ani in software si programare, iar peste sase luni s-a alaturat ambitiosului proiect si Catalin Biga, organizator de competitii de gaming si producator TV.

"Investitia primita ne ajuta sa ...citeste mai departe despre "Vrei sa creezi propriul joc pe calculator? Inovatia unor programatori romani te ajuta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#creat joc calculator, #Glue Engine joc , #Stiri Internet