Vom putea alege cata violenta si nuditate dorim sa vedem pe Facebook

Vineri, 17 Februarie 2017, ora 11:58
1162 citiri
Vom putea alege cata violenta si nuditate dorim sa vedem pe Facebook
Foto: Facebook

Facebook are in plan integrarea unor filtre prin care fiecare utilizator sa stabileasca un nivel propriu de acceptare a continutului care include violenta sau nuditate.

Intr-o scrisoare-manifest de peste 5.000 de cuvinte, seful Facebook, Mark Zuckerberg, a facut publice principiile si o parte din planurile de viitor ale companiei pe care o conduce. Dintre acestea, atrag atentia referirile facute la una dintre cele mai sensibile probleme ale retelei sociale: filtrarea continutului ofensator.

In prezent, Facebook foloseste un set de reguli universal valabile pe baza carora este filtrat continutul - reguli care stabilesc ce nu trebuie sa ajunga in newsfeed-ul oamenilor. Este ca si cum intreaga comunitate de utilizatori ar avea aceleasi principii si limite in ceea ce priveste continutul considerat ofensator, precum violenta si nuditatea.

In scrisoarea sa, Mark Zuckerberg spune ca Facebook va oferi fiecarui utilizator in parte posibilitatea de a alege ceea ce vrea sa vada si ceea ce nu ar trebui sa ajunga in newsfeed-ul personal. Fiecare om va putea sa decida cata violenta si nuditate este dispus sa accepte pe Facebook.

Pe baza setarilor individuale, va fi creat un filtru universal considerat general valabil. Acest filtru va fi aplicat celor care nu isi vor configura filtrul de continut. Practic, cine nu va seta propriul nivel de acceptare al continutului ofensator va fi supus, ca si pana acum, unui filtru general.

Ramane de vazut cum va pune Facebook in practica acest plan si cat de minutioase vor fi filtrele de continut - in ce masura se va tine cont de religia, varsta si alte caracteristici ale profilului utilizatorilor sai.

Citeste si despre alta schimbare recenta pe care a facut-o Facebook, ajungand astfel rival pentru Linkedin. ...citeste mai departe despre "Vom putea alege cata violenta si nuditate dorim sa vedem pe Facebook" pe Ziare.com

#Facebook violenta, #Facebook sex, #Facebook filtre continut ofensator, #Facebook filtre continut sensibil , #Stiri Internet