Vino in centrul Capitalei sa vezi primul robot umanoid printat 3D (Foto & Video)

Marti, 23 Mai 2017, ora 16:42
1278 citiri
Vino in centrul Capitalei sa vezi primul robot umanoid printat 3D (Foto & Video)
Foto: Twitter/InMoov

Primul robot umanoid, printat 3D, in marime naturala, este expus in cadrul editiei din acest an a Bucharest Technology Week, care se desfasoara in centrul Capitalei, zona Pietei George Enescu.

Creatia, ce apartine designerului, sculptorului si creatorului francez Gael Langevin, este de fapt proiectul Open Source InMoov, demarat din anul 2012. Langevin se poate lauda cu o carte de vizita impresionanta, lucrand de peste 25 de ani pentru cele mai mari branduri de tehnologie din lume.

Robotul a fost realizat cu ajutorul unei imprimante 3D, in numai 25 de zile si in cele mai mici detalii. InMoov reprezinta un proiect personal al lui Gael Langevin, rezultatul final fiind primul robot umanoid cu abilitati bionice, E-Nable si multe altele.

Robotul dispune de o camera web ce poate recunoaste chipul celui cu care acesta vorbeste, precum si vocea respectivei persoane.

Umanoidul poate fi ghidat cu ajutorul telefonelor iPhone si poate reproduce intocmai vorbele si comenzile pe care interlocutorul i le transmite. De asemenea, InMoov poate raspunde la comenzi obisnuite: tinerea unui mar in mana, transportul unor obiecte, fraze de gratitudine ("Multumesc", "Cu placere", "Te iubesc" etc), strangeri de mana, saluturi.

Conform creatorului francez, pretul unui astfel de robot poate ajunge la 1.500 de euro si poate fi realizat de oricine dispune de o imprimanta 3D, pe baza unui manual de utilizare disponibil online, fiind vorba despre un proiect Open Source.

Meet the Makers: Boris bringt gleich drei Roboter aus dem 3D-Drucker mit, unter anderem einen @InMoov. #mfb17 https://t.co/rrxvRSwcVz pic.twitter.com/llgjUhIcfn- Maker Faire Berlin (@MakerFaireBER) May 15, 2017

Caracteristicile tehnice si modul de functionare ale robotului umanoid pot fi urmarite AICI.

Natalie Holmes @planetnatty article about the InMoov Project for @dose#3dprinting #opensource #prosthetic #robots https://t.co/W9poMJyhCu pic.twitter.com/TNBLZIDplu- InMoov (@InMoov) April 21, 2017

Peste 15.000 de fani ai tehnologiei si mai mult de 1.200 de profesionisti din domenii precum Management, HR, Sales, IT si Marketing sunt asteptati, in perioada 22 - 28 mai, la cea de-a doua editie a festivalului de tehnologie Bucharest Technology Week.

En 4 grade de ESO en Tecnologia Robotica #Andros @InMoov pic.twitter.com/zc2EqQ6FmZ- Antonio Gomez (@antoniotecnocr) March 24, 2017

...citeste mai departe despre "Vino in centrul Capitalei sa vezi primul robot umanoid printat 3D (Foto & Video)" pe Ziare.com

#robot umanoid printat 3D, #Bucharest Technology Week 2017 , #Stiri Internet