Video de colectie: Care erau "tehnologiile de varf" in 1989 - masini de pacanele si frigidere banale

Vineri, 06 Octombrie 2017, ora 11:14
1142 citiri
Video de colectie: Care erau "tehnologiile de varf" in 1989 - masini de pacanele si frigidere banale

In perioada cand romanii stateau inca la coada la alimentara pentru "tacamuri", "adidasi", "creveti vietnamezi" si alte alimente de lux, americanii se puteau bucura la CES 1989 de "pacanele" avansate cu LED-uri, hoola hoops, sani afisati in mod gratuit si in general genul de distractie pe care romanii o vedeau doar pe casetele dublate de Irina Margareta Nistor.

Clipul de aici poate soca pe unii sau impresiona pe altii, despre realitatea de acum aproape 30 de ani a celei mai faimoase expozitii de dispozitive electronice din lume: CES (Consumer Electronics Show) din Las Vegas, Nevada.

Daca acum aceasta expozitie genereaza sute de milioane de dolari angrenand alte sute de companii de PR si advertising afisand tehnologii de alte sute de milioane de dolari, in 1989 totul era de o simplitate aproape vulgara.

Ce-i drept, tehnologia din 1989 nu era aceeasi cu cea din 2017, dar nu trebuie uitat ca majoritatea conceptelor din spatele tuturor dispozitivelor pe care le folosim astazi, incepand cu touchscreen-ul pana la Internet, au fost inventate atunci.

Chiar si asa, realitatea filmata de acest cameraman amator este cu totul alta. Care era atractia principala la CES 1989 printre vizitatori? Masinile de noroc, hoola-hoops, fete cu sanii dezgoliti si telefoane cu ecrane catodice.

Pe cat de saraca era tehnologia de atunci, pe atat de multe fete trebuiau afisate ca sa mentina interesul ridicat vizitatorilor ce erau in preponderenta barbati.

Insa pana si in acest "culcus al pacatelor" o speranta in izbavirea religioasa a existat in forma acestei "tablete" digitale de citit Biblia, ce era pentru vremea aceea pe cat de avansata pe atat de ciudata.

Vezi VIDEO AICI ...citeste mai departe despre "Video de colectie: Care erau "tehnologiile de varf" in 1989 - masini de pacanele si frigidere banale" pe Ziare.com

#CES tehnologie, #gadgeturi CES 1989 , #Stiri Internet