Vezi care sunt cele mai mari probleme de IT ale firmelor din Bucuresti

Miercuri, 03 August 2011, ora 12:00
1174 citiri
Vezi care sunt cele mai mari probleme de IT ale firmelor din Bucuresti

Principalele probleme de IT cu care se confrunta companiile din Capitala sunt legate de functionarea sistemului de e-mail si programele anti-virus, potrivit unie analize intocmite de IT Pluriva, informeaza NewsIn.

Problemele la solutia de email apar la peste 36,8% din companiile analizate, urmate de cele legate de stabilitatea statiilor de lucru laptopuri si calculatoare - in 26% din firmele incluse in studiu, in timp ce 24% din companii au probleme din cauza virusilor, 23% din cauza imprimantelor si 18% din firmele studiate au dificultati cauzate de reteaua IT.

Analiza a fost realizata prin discutii directe sau prin email cu 339 de persoane cu putere de decizie in zona IT din companii din Bucuresti, care au avut in anul 2009 o cifra de afaceri cuprinsa intre 1 si 10 milioane de euro.

Problemele tehnice semnalate de managerii bucuresteni afecteaza business-ul pe niveluri diferite: nefunctionarea email-ului inseamna blocarea unui canal important de comunicare business to business, problemele la statiile de lucru ale angajatilor provoaca scaderi de productivitate, iar bresele in programul anti-virus inseamna riscuri de securitate la nivelul intregului sistem IT.

O alta concluzie a studiului Pluriva este ca firmele din Bucuresti constientizeaza nevoia de a-si rezolva problemele de IT, dar sunt mai putin dispuse fata de acum doi-trei ani sa achite un abonament lunar pe termen lung pentru serviciile de mentenanta IT.

#probleme it, #email, #program antivirusprobleme tehnice companii bucuresti, #studiu probleme it , #Stiri Internet