Veniturile globale consolidate ale LG Electronics au crescut in T1 2010 cu 28%

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 12:00
1210 citiri
Veniturile globale consolidate ale LG Electronics au crescut in T1 2010 cu 28%

Grupul sud-coreean LG Electronics a inregistrat in T1 2010 vanzarile globale consolidate de 11,9 miliarde dolari, in crestere cu 28% fata de T1 2009, iar profitul operational s-a majorat cu 26%, la 462 milioane dolari, informeaza NewsIn.

In ceea ce priveste venitul companiei Home Entertainment, acesta a crescut in T1 2010 cu 20% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut datorita cererii in continua crestere pentru televizoarele cu ecran plat, ceea ce a dus la vanzari de 4,5 miliarde de dolari si la un profit operational de 159 milioane de dolari.

Livrarile au crescut cu 62% fata de anul trecut, la 5,2 milioane de unitati.

Compania Mobile Communications a raportat un venit din vanzari in scadere cu 19,4% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ca rezultat al sezonului nefavorabil si a scaderii preturilor terminalelor mobile.

Livrarile au atins 27,1 milioane de unitati, in timp ce vanzarile de unitati au scazut cu 19,7% fata de anul trecut.

Profitul operational a scazut cu 0,9% comparativ cu anul trecut, din cauza investitiilor realizate si cheltuielilor de marketing.

Compania Home Appliance continua sa obtina rezultate pozitive, inregistrand vanzari in crestere cu 33%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 2,1 miliarde de dolari si un profit operational de 181 milioane de dolari.

Vanzarile inregistrate de subsidiarele companiei au crescut cu 34% fata de primul trimestru din 2009 ca urmare a vanzarilor semnificative inregistrate pe pietele din China, India si America de Nord.

Pentru al doilea trimestru din 2010, LG preconizeaza o diminuare a cererii, insa compania isi va asigura profitabilitatea si pozitia de lider de piata prin reducerea costurilor si printr-o crestere sustenabila a vanzarilor.

Potrivit datelor transmise joi de LG Electronics, vanzarile companiei Air Conditioning au ajuns in primele trei luni din acest an la 1 miliard de dolari, ceea ce reprezinta crestere de 15% a vanzarilor raportate in dolari si o scadere de 6% a vanzarilor raportate in woni coreeni.

Totodata, profitul operational a atins cifra de 38 milioane dolari. Compania previzioneaza ca vanzarile vor incepe sa creasca, in principal pe pietele emergente, ca rezultat al refacerii economiei si inceperii sezonului cald.

Compania Business Solutions a inregistrat vanzari peste asteptari cu 15,4% comparativ cu anul anterior, atingand 1.1 miliarde de dolari, datorita cererii mari de produse IT si a cererii in continua crestere pe piatele emergente.

LG Electronics estimeaza rezultate in crestere pentru al doilea trimestru din 2010 odata cu revenirea economiei la nivel mondial si inceperea sezonului de virf pentru segmentul de climatizare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#venituri, #globale, #lg, #electronics, #miliarde , #Stiri Internet